HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

İNSANLAR -1

16 Kasım 2022 Çarşamba Saat: 07:50

Burada gördüğünüz şu hayat merdivenlerini gençliğin, sosyal ve ekonomik gücün hat safhada iken üçer beşer  atlayıp geçer iken gün gelecek, bu amcamız gibi ileri yaşa, ya da hastalıklara bağlı olarak beden gücün zayıflayacak, bir diğer ifade ile elden ayaktan düşecek basamakları bir bir geçmek şöyle dursun elindeki poşeti dahi taşırken nefes almakta zorlanarak ve korkarak basıp çıkacaksın ey ölümlü insanoğlu...

Çaresiz o gün gelecek senden öncekiler gibi senin de kapını çalacak, doğru yada yanlış işler için o zehir gibi çalışan düşünen beynin düşünmeyecek, gören gözlerin görmeyecek. Tutan ellerin  tutmayacak. Dağ bayır tepe demeden bir nefeste dağlara tırmanan ayakların yürümeyince, buraya kadar deyip direncini yitirerek o vücut ve organlar pes edecek.

Ve sonuçta geldiğin yere geri dönerek varsa hayatta iken yaptığın  insanlığın ile iyi insandı diye anılacak, eğer o da yoksa bomboş dönüp lanetlenerek anılacaksın...

Dünya ve Hayat Yalan Ölüm Gerçek... İnsan ve Canlı Hayatı Bu...Hepsi buraya kadar 

Doğup büyüyerek hayata atıldığımızda üçer, beşer atladığımız hayat merdivenlerini gün gelecek, organlar tükenecek zar zor nefes alarak, elimizdeki Asa'dan ya da merdivenin korkuluklarından güç alarak çıkıp çaresiz dünyaya ve hayata veda edeceğiz. 

Bizden önceki vasıflı yada vasıfsız tüm insanlar gibi bizlerde doğduk, aç yada tok yaşadık ve sonuçta organlar ömrünü tamamladığında Bursalı bu büyüğümüz gibi merdiveni çıkarken elimizdeki çantamızı ya da poşetinizi kolunuzun uzayabildiği basamağa koyduktan sonra elimizdeki asaya dayanarak güçlükle de olsa tabii dizlerin çekme gücü gereği her soluklanmada bir üst basamağa derken merdiven basamaklarını ağır ağır çıkarak ulaştığımız düzlükte Yüce Allah'ın bahşettiği ömrü bir şekilde tamamlayıp ebediyete göç edeceğiz çaresiz.

Malum olduğu üzere ülkede Ünye de ve tüm dünyada hayatını aç açık sürdürenlerde ebediyete göçecek, hiç bir derdi ve tasası olmadan,astığı astık, kestiği kestik şeklinde insanlık dışı hareketleri yapıp ömrünü tamamlayarak varlığını sürdürenlerde, elde ettiklerinin tümünü hiç beklemediği anda bırakarak ebediyete göçecek. 

Mesele geldiği gibi değil, geride hoş bir seda bırakarak ebediyete göçmektir.

Çünkü dünya ve hayat yalan ölüm gerçek. Ölümden kaçış kurtuluş yok. Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde tüm insanlar bu gerçeği bilerek yaşarsa dünya da hayat da tüm insanlara ve insan dostu canlılara cennettir. Aksi halde günümüz dünyasında olduğu gibi cehennemden farksızdır...

Dünyayı ve hayatı cennete  cehenneme çevirmekte biz insanların elinde.

Yüce Allah ben size hayatınızı hür iradenizle  birlikte fani dünyayı paylaştığınız tüm insanlar ve insan dostu canlılar ile huzur ve güven içerisinde hep beraber omuz omuza sürdürün diye akıl verdim.

DEVAMI VAR 


Bu haber toplam 414 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları