HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ÖZDE AİLE

6 Haziran 2024 Perşembe Saat: 09:04

Devletin temel taşı olan aile oluşurken taraflar akıl sağlığı başta olmak üzere vücut sağlığı, bilgi görgü sahibi olmakta sağlıklı bir yuva kurmak sağlıklı ve sonsuza dek aile oluşturmak adına ayrıcalıktır. Devletin temel taşı olan aile her konuda sağlam temeller üzerine kurulur ve kurulmalıdır ki bu ailelerin oluşturduğu devlet sağlam, sağlıklı ve uzun ömürlü olsun. Devletin temel taşı olan aile evcilik niyetiyle değil, evlilik niyetiyle yapılırsa devlet sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Devletin temel taşı aile deyip geçmeyelim. Devleti devlet yapan aile ne kadar sağlam temel üzerine kurulursa o ailenin oluşturduğu devlet o denli sağlam ve uzun ömürlü olur.

Aksi halde devleti oluşturan millet diken üstünde bir hayat sürer günümüzde olduğu gibi…

Yazar Murat Demirocak kardeşimizde tam anlamıyla sağlam temellere üzerine inşa edilmiş devletin temel taşı aileden söz etmektedir. Devletin temel taşı aile ne denli sağlam temel üzerine inşa edilirse, ailenin evliliğin ömrü sonsuz olur. devletin temel taşı aileler sağlam temeller üzerine kurulmalı ki, devletin ömrü devleti oluşturan sağlıklı aileler ile birlikte uzun olsun.

Murat Demirocak kardeşimiz kaleme aldığı makalesinde devletin temel taşı sağlıklı aileyi anlatırken Neden Erkeğe koca, Kadına karı denir bilir misiniz....?Diye sorup cevabını verdiği bu anlamlı ve özel makalesini birlikte okuyup aileyi oluşturan karının ve kocanın ne anlam ifade ettiğini birlikte değerlendirelim istediğimiz için makaleyi paylaştık.

Buyurun sizlerde okuyun anlamlı buldunuz ise daha çok insana okutun ki, eskiye oranla önemini yitirmeye başlamış olan aile, son yıllarda kaybettiği özüne döne dönerek devletin sözde değil özde temel taşı olduğu toplumun tüm kesimlerince benimsenerek kabul görsün ki, kazanan devletin sahibi milletimiz ve mensubu olduğumuz cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletimiz olsun.

Neden Erkeğe koca, Kadına karı denir bilir misiniz....?

Eski İnsanların neden eşim olma, karım ol dediklerini bilenlerimiz var mıdır bilmem ama ( Eşim değil, karım ol ) nerden geliyor, okuyalım hep beraber öğrenelim....

Ayakkabının, terliğin, çorabın, arabaya koşulan Atların eşi olur. İnsanın Eşi olmaz. Belki bir ömür eşlik ediyor diye, Sevgiliye Eş deniyor olabilir... Oysa Koca denmeli. Çünkü Koca, Bilge demektir. Koca demek Dağ demektir. Dağ ne kadar Yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksik demektir. Dağların Yücesine kar yağar diye, Kadın'da KAR gibi, Pak ve masum, örtmeli bir ömür boyu, süsü olmalı o, Yüce Dağın..

Yani Bir Erkek, bir hanıma, evlenme isteğini ilettiğinde, ona; Ben koca bir Dağım, sen de Karım ol,. Diyerek, ona Baş Tacım ol demek istiyor....

 


Bu haber toplam 944 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları