HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Dinime, Gerçeğin Kendisine Nasıl İnanıyorsam, Öyle İnanıyorum

6 Ekim 2021 Çarşamba Saat: 08:14

Yüce Allah yarattığım dili, dini ırkı ve rengi ne olursa olsun yarattığım tüm kullarıma rehber olarak indirdiğim din kullarımla benim aramdaki manevi bağdır. Dinde zorlama yoktur. Yüce Allah bana yarattığı tüm kullarına bana ait günahlarınızla ve sevaplarınızla gelin, hesabını bir tek ben sorarım. Ne isterseniz yalnız benden isteyin, ölümlü kullarımdan değil. Ama bana kul hakkıyla gelmeyin karışmam buyurmuyor mu?

Din Bir Vicdan Meselesidir.”Dinime, gerçeğin kendisine nasıl inanıyorsam, öyle inanıyorum ”diyen Cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu, dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kendinden başkasını düşünmeyen, kendinden ve bir avuç yandaşından başkasına huzur ve güven içerisinde dün olduğu gibi, günümüzde de insanca yaşam hakkı tanımayan din taciri, din tüccarı bedavacı, hazırcı Allah,din ve devlet ve millet düşmanı Fetö terör örgütü acı örneğindeki cahil, cühela, taciz, tecavüz, cinsi sapık yuvası cemaat ve tarikat mensubu din yobazlarının maskesini Osmanlıyı aynı zihniyet sahiplerinin yıktığını gayet iyi bilen Atatürk cumhuriyeti ilan etmeden düşürmüştü zaten.

Mustafa Kemal’e göre din bir vicdan meselesidir ve İslam dini en mükemmel dindir.

İslam dini akıl dinidir. Din sadece akla hitap eder. Çünkü dine göre aklı olmayanın dini de yoktur. Aklı olmayan dinen sorumlu değildir.

Mustafa Kemal’e göre, İslam dini en son ve en mükemmel dindir; son din olmasının nedeni de budur. Mustafa Kemal;”din vardır ve lüzumludur”,”Dinime, gerçeğin kendisine nasıl inanıyorsam, öyle inanıyorum”.Yanlış olan ise bu ilahi müessesenin, din adına beşeri müdahalelerle dar kalıplara hapsedilip boğulmasıydı (5) diyordu.

Atatürk’ün, İslam dininin inanç sistemi, ibadet şekilleri ve ahlak prensiplerinin ehil kimselerce insanlara bütün sadeliğiyle anlatılmasını bir kamu hizmeti olarak lüzumlu görmesi, onun inancına samimi olarak bağlı bir devlet adamı olduğunu göstermektedir(6).

Atatürk’e göre din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakla serbesttir. O.”biz dine saygı gösteririz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz, kasta ve eyleme dayanan bağnaz ve tutucu hareketlerden sakınıyoruz (7) diyordu,devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor,saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 448 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları