HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

YAŞANANLAR ...

4 Ekim 2021 Pazartesi

Artvin Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, kendisine "hoş geldiniz" diyerek elini uzatan öğretmeni “haddini bil" diyerek sınıftan kovmuştu. Faruk Saygın, aynı okulu 2. kez ziyaret ederek sınıftan kovduğu öğretmen Burak Kılıç’tan özür dileyerek helalleşti. Bu ve benzeri olaylar dün yaşandı, bugün ve halen daha yaşanıyor. Artık asgariye indirilmeli ve hatta kökten yok edilmeli. Peki, çözüm nedir misal, devlet ve millet görevlisi kişi yüz kızartıcı bir fiil işlediğinde, suç mahallinden alınıp ülkenin bir başka şehrine gönderiliyor, sürülüyor güya. 

Kişi yüz kızartıcı fiili işleme ye meyilli olduğu için burada aynı yüz kızartıcı fiili işlemeye devam ediyor. Neticede ülke genelinde olduğu gibi, Ünye de, Artvin’de Kastamonu’da yüz kızartıcı fiil işleyenler azalacağı yerde artıyor ve ondan sonra halk başlıyor “Burası Türkiye” diyerek yanlışı yapanın yaptığı yanına kar kalan ülke demeye…

Ve böylece kendinden başkasını düşünmeyen,kendinden ve bir avuç yandaşından başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşam hakkı tanımayan bencil idarecilerin hadlerini aşarak yaptıkları işgüzarlıkları yüzünden devlet ve  kurumları aşağılanmaya devam edilerek, devletini dünya devletleri içerisinde,aziz Türk milletini dünya Miletleri içersinde küçük düşürmeye devam ediyor…

 Benzer olay 1927 yılında yaşanmıştı. Kesin çözüm ve sonuç aşağıda. Yıl 1927 Cumhuriyet bayramı dolayısıyla balo veriliyor.

Kastamonu valisi biraz gecikerek salona giriyor. Herkes ayakta ancak genç bir genç bir hanım öğretmen valinin geldiğin geç fark ederek, ayağa geç kalkıyor.

Vali bu olayı görüyor ve balo bittiğinde Milli eğitim müdürünü yanına çağırıyor. Milli eğitim müdürü, öğretmenin iyi niyetli olduğunu söylese de vali olayın peşini bırakmıyor.

Olay bakanlığa yansıyor. Durum görüşülürken Atatürk’de bakanlıkta…

Yetkililer kendi aralarında öğretmenin iyi niyetli olduğunu konuşurlarken Atatürk; Neler oluyor? Diye soruyor. Olayı anlatıyorlar ve Atatürk şu cevabı veriyor.

Hemen valiyi görevden alın..Yapılacak bu kadar işimiz varken genç bir öğretmenle uğraşan valiyle bir yere gelinmez diyor,saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 405 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları