HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

HAYIR (1)

27 Mart 2024 Çarşamba Saat: 14:52

Hayır devlete rağmen çoğunluğu art niyetli kendine kazanç sağlamaya yönelik zavallılarca devlete vergi ödemeden yasalar nezdinde kurduğu hayır kuruluşlarına değil, devlete yapılır ve yapılmalıdır. Yardımın devlet eliyle yapılması makbuldür. Çünkü devlete yapılan hayır ve yardımların hesabını devletiniz devlet olmayı başarmış ise resmi olarak sorabilir ve resmi belgeler ışığında cevabınızı alabilirsiniz.

Hayır, sever insanlar ve iş insanları, her ne kadar yasalar gereği kurulmuş yardım kurumları ve kuruluşları olsa da siz, siz olun yardımlarınızın yerine ulaştığından emin olup huzur ve güven içerisinde yaşam sürmek, yatağa yattığınızda, başınızı yastığa koyduğunuzda aklınızda bu yaptığımız yardım yerine sahibine ulaştı mı ulaşmadı mı diye kuşku kalmadan huzur ve güven içerisinde sadece kendiniz de değil, aileniz ve evlatlarınız ile birlikte mışıl mışıl uyumak istiyorsanız yardımlarınızı kendi elleriniz ile bize hayata dair her konuda yardımcı olsun diye kurduğunuz yüce devletinize yapın. 

Yardım yapacaksanız fitre zekât verecekseniz önce dinimizin emri gereği aile içindeki ihtiyaç sahiplerine, aile mensuplarınız içerisinde ihtiyaç sahibi yoksa kapı komşularınıza eşinize dostunuza yapın en önemlisi çocuğunu okutmakta zorlanan ailelere yardım yapın ki insanlığın en büyük baş belası cahillikten millet olarak kurtulup rahat nefes alalım. Yine de yardım için ekonomik gücünüz var ise yardım kuruluşları yerine devlete yardım yapın. Yardımlarınızı devlete verin .devlet yaptığı yardımın hesabını tutar ve istediğinizde size kalem kalem gösterip ispat ederek resmi belgesini sunar.

Milletine hele hele ihtiyaç sahibi milletine her konuda ve ihtiyacı olan milletine anında yardım etmesi için devletin sahibi millet tarafından kurulmuş devlete rağmen Ülke genelinde olduğu gibi Ünye’de ve hatta tüm dünyada özelliklede Müslümanların yaşadıkları coğrafyada çok sayıda yardım kuruluşları var meydanlarda caddeler de sokaklarda tezgah açıp yardım dilenen.….

Fitrelerinizi, zekâtlarınızı ve yardımlarınızı bize verin kurumumuza verin, biz sizler adına ilgili ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırırız lütfen yardımlarınızı bize ve kurumumuza yapın diyerek şehirlerin göze çarpan bölümlerinde arabaların üzerlerine falanca yardım derneği, filanca yardım kuruluşu şeklinde yapıştırılmış ilanlar ile halkın yardımına talip olan onlarca yardım kurum ve kuruluşları var.

Devlet var, Devletin kurulduğu günden buyana ve halen daha sürekli yardım yaptığı ve yapmaya devam ettiği onlarca ihtiyaç sahibi insanlara devlet yetmezmiş gibi yasalar nezdinde üç beş kendinden başkasını düşünmez zavallının kurduğu devlete vergi ödemeden varlıklarını sürdüren onlarca yardım kuruluşları var olmasına rağmen ülkede, Ünye de ve özellikle de Müslüman coğrafyada cadde ve sokaklarda el açıp dilenen onlarca ihtiyaç sahibi dilenci var.

Milleti için var olan her hal ve durumunda ihtiyaç sahibi milletinin yanında olan ve olmak mecburiyetinde olan yüce devletimize rağmen geçmişten günümüze kadar bilinçli yada bilinçsizce  yardım yapılarak gelmiş, ihtiyaç sahibi insanlara yanlış yapılmaya başlanmış ve halen daha yanlış olarak yapılmaya devam eden bir hayır yapma alışkanlığımız var. 

Devlet durur iken milletin kurduğu hayır yapma, yardım yapma kuruluşlarına derneklerine yardım eden zavallılar, yaptığınız yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine mi gidiyor, derneklerin ya da yardım amaçlı kurulmuş yarı resmi kurumların, kuruluşların meyilli olduğu siyasi partilere ve siyasi partilere oy devşirmeye yarayan bedavacı insanlara mı gidiyor bu konuda hiç birinizin bilgisi yok. Tabii azda olsa yardım kurumuna ve yardım kuruluşlarına yapılan yardımlarım hangi siyasi görüşe mensup ilgililere gönderildiği konusunda bilgi sahibi olan hazırcı bedavacı sözde insanlar var.

Ama siz yine de ben Allah rızası için yardım yaptım, ya da yardım verdim ya önemli olan o. Verdiğim yardım yerine ulaşmış ulaşmamış gerisi beni ilgilendirmez diyemezsin. Önemli olan yaptığın yardım, yapılması gereken ihtiyaç sahibi insana ulaştı mı yoksa ulaşmadı mı burası çok önemli. Yaptığın yardım gerçek ihtiyaç sahibine ulaştırtıldı ise denecek söz yok. 

Hayır, ulaşmadı ve ilgisiz bir alanda ya da başka alanlarda kullanıldı ise bu yardımın ne yapana nede aracı kuruluşa zerrece faydası olmaz olmamıştır. Bu yaptığınız yardımdan yardım yapan insan olarak iş insanı olarak mesulsünüz. Eğer devlete rağmen aracı yardım kuruluşları vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere kurum ve kuruluşlara verilen yardımlar yerine ulaşmış olsaydı ne ülkede ve Ünye’de nede tüm dünyada özellikle de Müslümanların yaşadığı coğrafyada fakir ve yoksul yardıma muhtaç insan kalmazdı.

 Ama ortalık devlete rağmen kurulmuş onlarca yardım kuruluşlarına rağmen dilenci kaynıyor ne yazık ki…

Genelde millet olarak biraz düşünür muhasebe muhakeme eder isek hayır yapılmaya ihtiyacı olan kişiye hayır yapacak kişi aracı kullanmadan yapar ya da yaptırır ise hayır hem daha sağlıklı biçimde ihtiyacı olana ulaşmış olur, hem de hayır yapma işlemi anlamına ve adabına çok daha uygun yapılmış olur.

Aslında devlete rağmen ihtiyaç sahibi vatandaşlara hayır yapmak için hayır ve yardım dernekleri kurulmaz, kurulmamalı. Çünkü devlet ihtiyaç sahibi milletinin hayata dair her konuda yanında ve yardımında olmak için devletin sahibi millet tarafından kurulmuştur. Devlet durur iken devletin sahibi millet ihtiyaç sahibi millete yardım etmek amacıyla kurulmuş hayır kuruluşu olan yardım derneğine yardım ederek hem kendine hem de devletine ihanet etmiş olur. 

Çünkü yardım yapacak hayırsever insanlık gereği önce aile içinde ve çevresinde ihtiyaç sahibi insan var ise onları bulup yapar. Aile içinde yardıma ihtiyacı olan yoksa ve hayır sever insan yada iş insanı yardımı mutlaka yapacak ise hayırsever insan mutlaka yardıma ihtiyacı olanı bir şekilde kendisi yada yanındaki ilgilileri vasıtasıyla istediği anda istediği kadar ihtiyaç sahibi insanı bulur ve o insana yardımı yapar yada yaptırır. 

Ve böylece yardım yerine ulaştı mı ulaşmadı mı diye tereddütte kalmadan yatağında huzur ve güven içerisinde sadece kendisi de değil mesul olduğu ailesi ve evlatlarıyla birlikte doğru yere ve doğru insana bizzat yardım yapmanın verdiği huzur ve güvenle mışıl mışıl uyurlar. 

Ama dün bugün ve halen daha olduğu gibi kendinden bihaber olan insanların bir araya gelerek millete yardım yapacağız diye kurdukları yardım kuruluşuna yardım yaparsanız, yaptığınız yardımın yerine ulaşıp ulaşmadığını bilemezsiniz. Ben biz hayır yapalım diye yardım kuruluşuna verelim de hayır yerini bulur anlayışı yanlıştır. 

Dün bugün ve halen daha yapılan yardımlar yerli yerini bulmuş olsaydı şu an itibariyle ne ülkede ve Ünye’de nede dünyada özelliklede fakir ve yoksulluktan sürünen Müslüman coğrafyada hayır yapılacak ihtiyaç sahibi insan kalmazdı… Ve bu ihtiyaç sahibi insanlar dün bugün ve halen daha olduğu gibi yolda izde sana bana devlete millete el açarak yardım dilenmezlerdi…

Ahmet Yenin


Bu haber toplam 234 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları