HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Hamuruna Çamur Karıştırmadan Evlat Yetiştirmek Ayrıcalıktır…

26 Mart 2024 Salı Saat: 15:30

İşte böyle sorumluluk duygusuyla yetiştirilen geleceğimizin umudu bu güzel evlat başta olmak üzere aynı zihniyet ile yetiştirilen benzeri hiçbir evlattan herkesi hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah'ın yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun hiçbir insana ve hatta insan dostu canlıya asla ve asla zerrece zarar gelmez. 

Bu yaşında yere bilerek ya da bilmeden atılan ya da düşürülen çöpün çevreyi kirlettiği ve bu çöpün atılması gereken yerin çöp kovası olduğu insani duyguyu evlada vermek babadan ziyade özde annenin asli ve insani görevidir. 

Evimizde böyle davrandığımız müddetçe ailesini izleyen tüm evlatlar işte böyle sorumluluk duygusuyla yetişir ve çöpü ait olduğu yere bizzat götürüp atarak, çöpün nereye atılacağını sadece ülkesine ve insanlarına değil, tüm dünyaya ve insanlarına gösterir. 

Yürümeye henüz başlamış bu güzel evlat, ana yol üstünde annesinin kendisine soyarak verdiği mandalinanın kabuğunun öyle yada böyle bir şekilde yere düşmesi sonrası çöpü aldığı gibi, çöp kovasına götürüp atmasını konu eden örnek görüntünün yayınlandığı sosyal medyada sorumluluk duygusuyla yaşayan tüm insanların mutlak surette gözüne takılmıştır.

Olağanüstü insani duygu ile yetiştirilen tüm insan evlatları düşünmeden yaşayan bencil idareciler yüzünden yaşanmaz hale getirilmiş fani dünyanın sevk ve idaresine geldiklerinde fani dünya ve hayat bir başka güzel tatlanır ve yaşanır.

Tabii bütün mesele çocuğu kazanmak değil, işte böyle sorumluluk duygusuyla duyarlı insan evladı olarak yetiştirmektir.

Bu noktada, bu ve benzeri özellikteki evlatları kazanan balardan ziyade doğurmakla bırakmayıp, hayatın tüm zorluklarına zerrece of demeden göğüs gererek hayırlı ve uğurlu insan ve vatan evladı olarak yetiştiren anneye hassaten teşekkürler.

Bunu söylerken babaları hafife aldığım düşünülmesin. Babanı rolü de farklıdır. Baba helal kazanarak, helal kazanç ile evini ve ailesini beslediği müddetçe ailenin boğazına haram lokma girmez ve böylece annede kul hakkından arınmış yiyecek ve içecekler ve giyecekler ile evladını yetiştirerek hamuruna çamur katmadan, yani kul hakkı yemeden evladının çöpü çöp kovasına atacağını bilerek yetişmiş evlat gibi bilinçli ve sorumlu evlat yetiştirir.

Unutmayalım evladın her ağladığında ve güdüğünde yedi yirmi dört gördüğü annedir. Özde annenin özgüveni yetiştirdiği çocuğun geleceğe güvenle bakmasını sağlar. Yedi yirmi dört anneyle beraber olan çocuğun insanca yetişmesinde ve yetiştirilmesinde annenin önemi ve özelliği asla ve asla tartışılmaz.

Yüce Allah ülkede Ünye’de ve tüm dünyada sorumluluk duygusuyla böyle güzel evlat yetiştiren özde annelerin sayısını artırsın ki, tüm insanlar ve hatta insan dostu canlılar can mal ve namus korkusu kuşkusu yaşamadan hep beraber omuz omuza, hayattan tat alarak huzur ve güven içerisinde memnun ve mutlu yaşasınlar.


Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları