HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Düşünerek Yaşayan İnsanları Çoğaltmak…! (1)

21 Mart 2024 Perşembe Saat: 15:21

Öncelikle düşünerek yaşayan insanı çoğaltarak ülkenin, Ünye’nin ve tüm dünyanın ve bu güzel dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel canlısı olan insanlarının ve hatta insan dostu canlılarının dün, bugün ve halen daha en büyük baş belası olan cahil insanlardan ziyade cahil idarecilerden kurtarmış olacaksın… Çünkü düşünerek yaşayan hiçbir insan helal çalışıp helal yer ve harama yalana asla bulaşmaz. 

Sözün kısası, düşünerek yaşayan hiçbir insan, insanlığın yüz karası hırsızlık kanunsuzluk namussuzluk yapmaz. En önemlisi herkesi hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah bana ait tüm kusurlarınızla gelin gereğini ben yaparım. Ama kul hakkıyla gelmeyin karışmam buyuruyor. Demek ki huzur ve güven içerisinde insanca yaşamak için okuyup öğrenerek düşünerek yaşayacaksın. Düşünerek yaşayan hiçbir insan, bugün özelliklede günümüzde olduğu gibi göz göre göre asla ve asla kul hakkı yiyerek hem kendini hem de ailesi ve evlatlarıyla yedi silsilesini günümüzde olduğu gibi düşünmeden yaşayan insanlardan ziyade bencil idareciler gibi zan altında bırakıp ilelebet boyunları bükük yaşamalarına sebep olmaz…

Fani dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel canlısı olup yine kendisi gibi insanların yaptığı tüm hizmetlerin en güzeline layık olan insanı kim ya da kimler cehaletten cahillikten kurtaracak? Elbette insanların seçerek görev ve yetki verdiği seçilmiş ve atanmış idareciler kurtaracak. Nasıl kurtaracak, tabii ki kendileri gibi seçmenlerinde okuyup öğrenmelerine her türlü insani imkânları sunarak sağlayarak…

Seçilmiş ve atanmış sevk ve idareciler olarak seçmenlerin sadece oylarını alıp beş yılda bir oy istemek için karşılarına çıkmak yerine, her fırsatta seçmenleri ziyaret ederek öncelikle okuyup öğrenmelerini ve dolayısıyla düşünerek yaşamalarını sağlayacak.

Okumadan öğrenmek mümkün değil… Yüce Allah akıl verip yarattığı tüm kullarına oku öğren insanlığın en büyük baş belası insanlığın en büyük düşmanı cahillikten kurtul, birlikte yaşadıklarının da okumasına katkı sağlayarak onlarında senin sizin gibi huzur ve güven içerisinde insanca yaşamalarına katkı sağla buyuruyor. 

Devletin sahibi aziz milletin okuyup öğrenerek cahillikten kurtulmasını kim ya da kimler sağlayacak? Tabii ki sizin seçerek görev ve yetki verdiğiniz devlet adına size hizmet etmekle yükümlüm olan seçilmiş ve atanmış idareciler sağlayacak…İdarecilerin tek görevi sadece yol su kanalizasyon  hizmeti yapmak değil. Asıl görevi seçmenleri de okutarak öğreterek kendi seviyelerine çıkarıp düşünerek yaşamalarına katkı sağlamaktır.

Buyurun okuyun, yazar Emir Taha  Kaya okuyup öğrenmenin insanı nereden alıp nerelere götürdüğünü kendiniz öğrenin.

Okumak beyin için egzersiz fırsatı sunar

Kitap okumak, beyin sağlığına olan faydaları bir kitabın içindeki harfler gibi saymakla bitmez. Kitap okumanın beyin işlevlerini artırarak beyni aktif ve formda tuttuğu bilim insanları ve sosyal bilimciler tarafından kanıtlandı. Okuma alışkanlığı kazanmak, hafızanızı geliştirir ve düşünme becerilerinizi artırır. Ayrıca, okuma alışkanlığı edinmek, yaşlılıkta hafıza kaybını önlemeye yardımcı olur. Beyin, bir kas gibi çalışır ve egzersiz yapmadığı zaman zayıflar. Bu nedenle, düzenli kitap okumak, beyninizin egzersiz yapmasına yardımcı olur.

Stresi azaltır

Kitap okumak, sizi rahatlatır ve stresi azaltır. Kitap okurken, zihninizi meşgul ederek, günlük hayatın stresinden uzaklaşmanıza yardımcı olur. Ayrıca, kitaplar, sizi rahatlatan doğal bir sakinleştirici etki yaratır. Bu nedenle, kitap okuyarak stresli bir günün ardından gevşemeniz ve sakinleşmeniz mümkündür. Kitap okumanın, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Kelime dağarcığınızı geliştirir

Kitap okumak, kelime dağarcığınızı zenginleştirir ve iletişim becerilerinizi geliştirir. Yeni kelimeler öğrenmek, dil becerilerinizi artırmakla kalmaz, aynı zamanda kelime dağarcığınızı genişletir ve yazılı ve sözlü iletişim becerilerinizi geliştirir. Kelime dağarcığınızın genişlemesi, yabancı bir ülkede seyahat ederken ya da iş hayatında bir sunum yaparken size avantaj sağlar. Ayrıca, kelime dağarcığınızın gelişmesi, okuduğunuz makaleleri ve kitapları anlamanıza yardımcı olur.  DEVAMI VAR


Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları