HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Zayıf Adalet ve Eşitlik İster, Sayesinde Güçlenen Hiç Duymaz…

14 Mart 2024 Perşembe Saat: 10:11

Zayıf Adalet ve Eşitlik İster, Sayesinde  Güçlenen Hiç Duymaz…

 Düşünerek yaşayan insanların anlayıp kulağına küpe yapacağı sözleri ünlü yazar Honore de Balzac kaleme aldığı kitabında şöyle özetlemiş. “Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, hâlbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir. Aynen dün, bugün ve halen daha günümüzde olduğu gibi…

Ama asıl sıkıntı yüce Allah’ın akıl verip yarattığı tüm kullarına “OKU” öğren cahillikten kurtul, önce kendini değiştir, dolayısıyla en önemli sermayen olan  aklını geliştir, çok yönlü düşünerek taşınarak sorarak sorgulayarak huzur ve güven içerisinde insanca yaşa ve birlikte yaşadıklarını da kendin gibi huzur ve güven içerisinde yaşat buyurduğu halde biz aciz ve ölümlü kullar inatla ve ısrarla okumayıp öğrenmeyip bedava  köle hayatını seçerek hem kendimize, hem de ülkemize ve insanlarımıza bile bile ihanet edip güçlünün paçasından tutarak kendi kendimize köleliğe davetiye çıkarıyoruz..

Bizzat kendimiz yaptığımız bariz hatalar yüzünden yaşadıklarımızdan ders almamız gerektiği halde umursanmaz tavırla ile aynen günümüzde olduğu gibi ayılıp uyanarak hakkımız olanı almak yerine hadlerini bilmeyen seçtiklerimize had bildirmemiz gerekirken kendi kendimize haddimizi kendi ellerimizle bildirerek köle hayatı yaşamaya devam ediyoruz topyekûn milletçe.

Tabii bu konuda suç sadece idare eden bencil açgözlü idarecilerde değil, idare edilen devletin sahibi milletlerde okuyup öğrenerek cehaletten kurtulup düşünerek taşınarak sorarak sorgulayarak özde millet olmayı başaracaklar. Başaramazlar ise her seferinde olduğu gibi ah elim kırılsaydı dedikleri halde, toplum içindeki iyilerin iyisini seçmek yerine yine darbe yemeye devam ettikleri güçlünün paçasından ayrılmayıp yaşadıklarını sanarak alçak sürünmeye devam edecekler, ediyorlar zaten. Tabii anlayıp hayatına uyarlayarak huzur ve güven içerisinde insanca yaşamak isteyen insanlar için. 

Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, hâlbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir. İnsanlar arzularına son olmadığı için, bu arzuları tatmin edecek vasıtalara da son olmamasını isterler.

Arzu öyle bir şeydir ki, hiç doymak bilmez; birçok insanların hayatı, arzuları doyurma yollarını aramakla geçer. 

Cesaret kuvvetle birleşince büsbütün artar. Umut, uyanık adamın rüyasıdır.

Fazileti olmayan insan, hayvanların en kirlisi, en vahşisi, en muhteris ve en doymak bilmez olanıdır. 

Adalet önce devletten gelir.

İyi, basit; kötü ise çok yönlüdür. 

Mevkilerini para ile satan kimseler, masraflarını geri almak yoluna düşerler.

Ahmet Yenin

İnsanca

Zayıf Adalet ve Eşitlik İster, Sayesinde Güçlenen Hiç Duymaz…


Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları