HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Ünyeli Seçmenler Artık Yeni İsimleri ve Yeni Yüzleri Seçin…

6 Şubat 2024 Salı Saat: 08:14

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye dede 20 yıl,25 yıl,30 yıl hatta 35 yıl üst üste muhtarlığa seçilerek görevde olan iktidar partisi gücüne rağmen utanmadan, arlanmadan, yüzleri dahi kızarmadan yapamadığımız hizmetlerimizi tamamlamak için yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bize beş yıl daha görev verinde yapalım diye seçmenlere yalvaran muhtarlar ve azaları elinizin altında bulunan iktidar gücüne rağmen 20-25 ve 30 yılda yapamadığınız hizmetleri seçmenler şaşırıp da size beş yıl daha görev verse muhtarlık akıl işi olduğundan onu da asla yapamazsınız…

Bu yüzden ülke genelinde olduğu gibi Ünye dede iki dönem görev verdiğiniz muhtarlara 3’cü dönem için görev vermek yerine, yeni isimlere yeni yüzlere görev vererek,devletin sahibi olduğunuzu sadece Ülkeye, Ünye’ye ve insanlarımıza değil, tüm dünyaya ve insanlarına gösterin. 

Siz bedavacı muhtarların iktidar gücüne rağmen üst üste seçildiğiniz muhtarlığınız esnasında 30 yılda yapamayıp bir beş yıl daha şans veriniz diye yalvardığınız Çamurlu mahallesine ve sakinlerine 1999-2004 yılları arasında mesaime bir saniye dahi geç kalmadan, arandığımda yerimde bulunarak yapamadık dediğiniz hizmetleri muhalefet belediye başkanı rahmetli Mehmet Türk döneminde halen daha Ünye belediyesinde Fen işleri müdürü olarak görevini başarıyla sürdüren Orkun Oral müdürümün desteği ile yaptım. 

Ama 2004 yılında bir dönem daha görev yapıp ardımdan gelen yeni isme ve yeni yüze muhtarlığı teslim edeyim istediğim halde Çamurlu mahallesi sakinleri, her aradıklarında makamda buldukları şahsıma bir dönem için daha görev vermek yerine kendi şahsi çıkarına çalıştığı gibi arandığında ve mesai saatlerinde makamında bulunmayan kişiye görev verdiler.

Bunca yıl yapılmayan hizmeti son beş yılda yapacağız diye seçmene yalvaran 20-25 ve 30 hatta 35 yıldır görevde olan muhtarlar,bugüne kadar yapmadığınız hizmetleri yapalım derken geride bıraktığınız onlarca yıl içerisinde biz gerekli çalışmayı yapmadık demek istiyorsunuz. Çalışmadan devletten maaş alan her kimse haram para kazanarak kul hakkı yemiştir. 

Allah yarattığı tüm kullarına ne diyor, bana ait tüm kusurlarınızla gelin hesabı yalnız be sorar, gereğini yalnız ben yaparım. Ama bana kul hakkıyla gelmeyin asla karışmam buyuruyor. Öyle ise kul hakkı yiyen sizler ve aileniz ile evlatlarınızda sizlerin hak etmeden aldığınız maaşlarınızdan alınan yiyecekleri yiyor, giyecekleri giyiyor ise ki evet yiyor ve giyiyor ve sizlerin yüzünden istemeden de olsa haram para ile kul hakkı yiyor. Allah kul hakkı yiyen iflah olmaz buyuruyor. 

Evet saygıdeğer seçmenler aynı isimleri aynı yüzleri bile bile defalarca seçerek göreve getiren sizlerde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz. Vebaliniz ağır seçmen baylar ve bayanlar. Aynı isimleri aynı yüzleri defalarca seçen siz duyarsız seçmenlere soralım. Yıllardır muhtarlık seçimlerinde yaptığınız bariz hatalarınızı aynı isimleri ve aynı yüzleri üst üste 25-30 yıl boyunca seçerek aynı insani hataları yapmaya devam ediyorsunuz. Nedir bu bariz seçmen hatalarınız muhtarı seçmiş insanlar mahallenin ve köyün ortak sorunlarını seçtikleri muhtara iletmek yerine bizzat ilgili kurumlara kendileri giderek şikayette bulunmak suretiyle tekrar tekrar hata yapıyorsunuz… 

Tabii bu noktada mahalleniz ve köyleriniz ile ilgili sorunları muhtarın ilgili kurum yetkilisine söylemesi gerekirken sorunu siz ilgili kuruma getirdiğiniz için suçlusunuz, ayrıca ilgili kurum yetkilisi siz değil de muhtarınız gelsin demediği veya diyemediği için onlarda sizler gibi suç işliyorlar yıllardır ve halen daha… Böylece muhtarlık ayağa düşürülüyor ilgililerce...

Bu yüzden bugüne kadar yaşanan hatalar yaşanmasın diye buradan soruyoruz siz seçmenlere son 15-20 yılda muhtarlıklara gittiniz. Çoğunuz işi düşmediği için muhtara hiç gitmedi. Muhtarlığın nerede olduğunu bile bilmeyenler dahi vardır. Muhtar maaşı ne kadar biliyor musunuz, tam 17 bin iki lira. Toplam muhtar sayısı ise 50 377 

Bu muhtarlara aylık olarak ödenen maaş maliyeti 856 milyon lira. Yıllık olarak tam10 milyar 280 milyon lira. E devlet Hayatımıza girdiğinden beri Muhtarlıklara kimse gitmiyor. 

Eskiden muhtarlıklardan alınan her evrakı artık E Devlet üzerinden alabiliyoruz... Alt yapı asfalt yol gibi işleri zaten belediyeler yapıyor. Peki neden bu kadar büyük bir meblağı muhtarlara ödüyoruz.? İsraf mı yoksa gerçekten gerekli mi? Benim düşünceme göre vallahide İsraf Billahi de İsraf…’ Bu yüzden muhtarlık ya belediyede görevli bir memura verilsin, ya da tamamen kapatılmalı ya da aynı isimlere aynı yüzlere iki seferden fazla muhtarlık verilmemeli. Bu noktada asli görev seçmenlere düşmektedir. 

Şimdi bakıyoruz bende 1999 -2004 yılları arasında Ünye merkez Çamurlu Mahallesi muhtarlığına seçildim. Aylık maaş 15 lira idi. Allah mekânını cennet eylesin Mahallemize 31 yıl bilfiil muhtarlık görevi yapmış olan rahmetli muhtarımız Nail Birben büyüğümüz ve o döneme kadar kutsal muhtarlık görevini adam gibi yapan tüm muhtarlar bir kuruş aylık almadan Allah rızası için ve hatta ceplerinden para harcayarak kutsal muhtarlık görevlerini yaptılar.

Açık ve net bir şekilde söylemek gerekirse şahsen ben Çamurlu mahallesi muhtarlığı görevimi Refah Partisinden seçilmiş muhalefet belediye başkanı rahmetli Mehmet Türk döneminde icra ederek

20-25 ve 30 ve yıldır üst üste seçilerek görevde olup 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bana bize bir beş yıl daha görev verinde kalan hizmetlerimizi tamamlayalım diye yalvaran muhtar baylara ve bayanlara sesleniyorum.

Siz iktidar partisi döneminde onca yıldır görevde olduğunuz halde halen daha eksik kalan hizmetleri yapmamı için bana bize bir beş yıl daha görev verin diye yalandan yere yalvarıyorsunuz.Ben sizlere söylüyorum aksini söyleyecek olanında alnını karışlarım.Ben şahsen 1999-2004 yılları arasında Ünye merkez Çamurlu mahallesinde beş yıl muhtarlık yaptım.Bir saniye mesaime geç kalmadım, arandığımda yerimde bulundum, bulamadın diyen Çamurlu mahallesi sakini varsa alnını karışlarım.

Ayrıca siz 30 yıldır görevde olup da eksik hizmetlerimiz var, bir beş yıl daha görev verirseniz eksik hizmetlerimiz tamamlamış oluruz diyerek seçmenlere yalvarırken,muhalefet partisi belediye başkanı döneminde yiğidi öldür hakkını yeme der atalarımız bugünde Ünye belediyesi fen işleri müdürlüğü görevinde olup işini başarıyla sürdüren Orkun Ooral müdürümün desteği ile Çamurlu mahallesinde Lamia sokak,Topçuoğlu Sokak, Cezaevi sokak ve Cerrahoğlu tepe konutlarından Fiskobirliğe uzanan Horoz deresi yolu olmak üzere dört ayrı yolu sıfırdan açarak mahalleme ve mahalle sakinlerime kazandırdım.Bütün bu hizmetleri beş yılda muhalefet Partisi belediyesi döneminde yaptım.

Görevim esnasında görevde iktidar partisi olsaydı mahalleyi cennet yapardım cennet. Özellikle de mesaime bir saniye geç kalmadan beş yıl boyunca her gün sabah saat 07.45’de ofisimin yani muhtarlığımın yer aldığı Ünye hükümet konağında oldum. Öyle çok çalışmış olmama rağmen Çamurlu Mahallesi sakinleri Allah rızası için mahallelinin ve mahallenin ortak ve adil çıkarı için çok çalışan şahsıma değil, kendi şahsi çıkarı için çalışana oy verdi…

Olsun vardır bunda da bir hayır.

AK Parti iktidarıyla birlikte muhtarlık paralı hale getirildi. Ve muhtarlığın paralı hale getirilmesiyle birlikte muhtarlar arandıklarında yerlerinde bulunmadıkları gibi mesaiye saatinde gelmeyip vatandaşın ve mahalleler ile köylerin dertleriyle de ilgilenmiyorlar. Hatta ülke genelinde olduğu gibi Ünye’de de bazı muhtarlar seçildikleri mahalle ve köylerinde oturmak yerine başka başka mahallelerde oturarak seçildikleri mahalleye ve mahalle sakinlerine ihanet ediyorlar halen daha ihanet etmeye devam ediyorlar.

Siz siz olun devletin sahibi olduğunuzu seçtiğiniz muhtara ve diğer tüm seçilmiş ve atanmış idarecilere icraatlarınız ile gösterin ki kıymetiniz artsın. 

Yani aynı isimlere aynı yüzlere iki kez görev verdikten sonra hele hele 25-30 yıl hiçbir muhtara bundan sonra asla görev vermeyin.31 Mart 2024 yerel seçimleriyle birlikte bir daha eskilere iki dönemden fazla görev yapmışlara bir daha asla yeni görev vermeyerek bundan sonra yeni isimlere ve yeni yüzlere görev vererek devletin sahibi ve patronu siz saygıdeğer seçmenlerin olduğunu sadece ülkeye,Ünye ye ve insanlarına değil,tüm dünyaya ve insanlarına gösterin.  


Bu haber toplam 307 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları