HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Devletin Yapacağı İşi Can Korkusu Yaşayan Millet Yapmaya Çalışıyor…

11 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 11:10

Hayatımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu bilerek yaşadığımız halde halen daha huzur ve güven içerisinde yaşamamız için gerekli olan aklın mantığın kabul ettiği den can güvenliği önlemimizi almaktan imtina ediyoruz ne yazık ki topyekûn millet olarak.

Ülke olarak 04 Aralık 2023 Pazartesi günü Yalova Gemlik kaynaklı 5.1 şiddetinde deprem yaşadık. Daha öncede benzer konuda ilim ve bilim insanlarımız herkesi hepimizi uyaran demeçler verdiler. Ama bu tabii afetlerde kişisel önlemlerden ziyade devlet eliyle toplumsal önlemler alınmak zorundadır… Ama bu minval üzere görev icra edecek düzeyde etkili ve yetkili sevk ve idarecilere henüz sahip olamadık derken biz devletin sahibi millet olarak kendimizi yetiştiremedik tabii bunda mevcut idarecilerin olumsuz etkisi çok .

Çünkü kendinden başkanı düşünmeyen bencil idareciler insanların kendilerini okuyup öğrenerek insanca yetiştirmelerine zemin hazırlamadılar. Açık söylemek gerekirse az sayıda da olsa bencil idareciler halkın okuyup öğrenerek ayılıp uyanması kendilerini daha mükemmel şekilde yetiştirmesi için gerekli olan alt yapıyı tesis etmediler. Genellikle halkın kolay idare edilmesi için Allah ile din ile iman ile insanları aldatarak bedava hayat sürmek isteyen insanlık düşmanlarının yolunu açtılar.Ama ne yazık ki halkın yolunu kapattılar…Böylece dün bugün ve halen daha Devletin sahibi millet ayılıp uyanamadı. Köleliğe mahkum edildiği için tabii afetlere karşı sözde bilgiler ile uyarılmaya çalışılan halk böylece kendine gelemedi. Kendine gelemeyen millet denize düşerek yılana sarılmaya devam etti ve halende devam ediyor. Halbuki bu tür önlemler milletin kendi başına alabileceği önlemler değiller. Tabii afetler öncesinde bu ve benzeri önlemleri devlet yaptığı kalıcı hizmetleriyle alır ve deprem yaşanmadan önce aşırı yağmur gelecek yada deprem bekleniyor diye belediye hoparlöründen halkı yalandan yere uyarmaya çalışan idarecilerin yaptığı gibi millet hangi araç ve gereçler ile kendi can güvenliği önlemini alabilecek ise boş boş ilanlar yapılır. …Sade vatandaş devletin almakla görevli can güvenliği önlemini kendi başına alabiliyorsa uyursun alsın. Devletin sahibi milletin huzurlu ve güvenli geleceği adına bu özel ve önemli deprem hizmetini yapıp milletin can mal ve namus güvenlik önlemini alıp halka rahat nefes aldırmak devletin asli ve insani görevidir.

Görkem Arslan Öğretmenimizin Deprem Uyarılarını birlikte okuyup öğrenelim de kişisel olarak alabileceğimiz can güvenliğine ilişkin bilgileri içeren makalesini paylaşarak bu ve benzer bilgilere ihtiyaç duyan insanlarımıza karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Marmara bölgesinde deprem olmuş; En çok Bursa'da hissedilmiş.

O bölgede olan öğretmenlerime geçmiş olsun.

Sizlere tavsiyem şu: Ben Hataylıyım.

Depremde en çok ihtiyaç duyduğum şeyleri aktarmak istiyorum: Her şeyden önce evinizi kontrol ettirin.

Kiracıysanız ev sahibiniz bunu yapmak zorundadır.

Zeminimiz sağlam demeyin; Depremde zemini en sağlam yerdeydim.

Ama; ayakta 1 tane sağlam bina kalmadı o bölgede.

Sırt çantanızın içinde özellikle; fener, su, dolu powerbank, konservelik şeyler ve düdük bulundurmanız çok önemli!

Ayrıca deprem çantası her odada olmalı; Bazen yetişemiyorsunuz; Uykudan hemen kalkamıyorsunuz.

Ve sakın! Kesinlikle ama kesinlikle zemin kapıya yakın değilseniz ya da dip dipe evlerin bulunduğu sokaktaysanız dışarı çıkmaya çalışmayın!

Çoğu kişi merdivenlere çıkmaya çalıştığı için ya da merdivenlerde olduğu için bulunamadı;

Ya da giriş kat üstüne direkt çöktü.

Merdivenlerde mahsur kaldıysanız, yaşıyor olsanız bile bulunmanız, çıkarılmanız çok zor.

Dip dipe evlerde bulunan sokaklarda ise üstünüze bir şeyler düşebiliyor.

O yüzden en güvenlisi evinizin içinde düzgün bir pozisyonda depremin bitmesini beklemektir.

Ayda bir deprem çantasındaki powerbank gibi bitebilecek ya da bozulabilecek yiyecekleri değiştirin.

Umarım kimse böyle bir durumda kalmak zorunda olmaz.

Ama; her şeye rağmen önlem almak çok önemli.

İçinizi karartmak istemezdim; Affedersiniz.

Ama bu uyarıyı yapmak istedim.


Bu haber toplam 331 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları