HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

KİTAP

27 Kasım 2023 Pazartesi

Yazar Hasan Hoslar kardeşimizin başöğretmen Atatürk’ün ağzından İnsanlığın bilgileri kitaplardan geçmektedir “başlığı altında kaleme aldığı özel ve önemli makalesinin insanlarımızın mutlak surette bizzat kendilerinin okuyup öğrenerek bilgi sahibi olup huzur ve güven içerisinde tüm insanlar ile birlikte omuz omuza insanca yaşamalarına karınca kararınca katkımız olsun istedik.

İnsanlığın bilgileri kitaplardan geçmektedir. 

İnsan var olduğu tarih boyunca yazmıştır. 

Bilgi sahibi, bilinçli olmak isteyen kişi, uzun zaman kitap okuyarak hazırlanır. Uzun bir süre yalnız kalır, inzivaya çekilir. Daha sonra yalnızlığa alışır ve yalnızlık o kişinin en hakiki dostu olur. Artık sessizliğe ihtiyacı vardır; o düşünen insan olmuştur.

Kitap okumadan edinilen kulak bilgisi ile zekâ, dağınık ve verimsiz kalır. Gerçeği takip edebilecek bilgiyi ve kabiliyeti kazanamaz. Etik duygusu da gelişmez. Çünkü bilgiye ve gerçeğe tam olarak ancak ahlak duygusunun yardımıyla ulaşır. 

Bilgi sahibi olanlar, derin bir namusluluk taşırlar. Realite ( gerçek - hakikat ) onları nereye sürüklerse oraya giderler. Hakikatin yerine asla kendi arzu ettiği şeyi koymaya, bu hakikat rahatsız edici ise asla onu gizlemeye çalışmazlar. Beş duyusu ile zekâsını birleştirerek elde edilen bilgi haricinde hiçbir söylentiyi, abartıyı, kutsalı vs. ciddiye dahi almaz.

"Hayatta her daim hakikati aradım, ben bir hakikat aşığıyım. "Kemal Atatürk 

Okumayan ve bilgiyi kuşaktan kuşağa, medya ve kulaktan edinenler gerçeğin peşinde koşmazlar. Onlar kimin doğru olduğunun değil, kimin haklı olduğunun iddiasındadır. 

Bilgiye farklı bir bilgi ile bakış açısı katmazlar, eleştirilmeyi sevmezler ama herkesi eleştirir ve her daim kusur bulmaktan başka bir şey yapmazlar. Kusur bularak kendisinin daha iyi bildiğin ve çok iyi niyetli olduğunu iddia ederler. Oysa amacının iyi olduğu izlenimi yaratmaktan daha kolay bir şey yoktur. Kültürsüz, donanımsız, bilgisiz insan tatlı dilli ve iyi niyetle de olsa bir sürü başka yanı bozar. Kültürlü insan çeşitli yanları saptarken, somut olarak davranır: genel bakış-açılarına, ereklere göre davranma alışkanlığındadır.

"Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini eğer kitaplara vermeseydim bu gün yapabildiğim işlerin hiçbirini yapamazdım” Kemal Atatürk

 


Bu haber toplam 477 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları