HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

MEMLEKET İSTERİM

25 Kasım 2023 Cumartesi

Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

Cahit Sıtkı TARANCI... Memleket isterim, Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun diyen şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı, şiirinde ölümlü faniyiz, Sultan Süleyman’a kalmayan, herkese hepimize yeten ve yetecek olan fani dünya bize de kalmayacak. Bizden öncekiler gibi bizlerde, herkes hepimiz mutlak surette öleceğiz…

Bu yüzdende birbirimize gerek atadan kalan, gerekse öyle ya da böyle bir şekilde elde ettiğimiz malımızla, mülkümüzle, paramızla pulumuzla gücümüzle kuvvetimizle üstünlük sağlamaya kalkarak dünyayı ve hayatı zindan etmeyelim, ettirmeyelim. Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun hep beraber dün bugün ve halen daha olduğu gibi tüm insanları senden benden diye biri birinden ayırmadan huzur ve güven içerisinde omuz omuza olup, gül gibi geçinip insana yakışır biçimde insanca yaşayalım diyor.

Diyor demesine de insan odaklı tüm olumsuzlukların cahil insanlar ve cahil idareciler yüzünden yaşadığına açık açık temas etmiyor insanlar üzülmesin kırılmasın diye… İnsanlığın doğuşundan günümüze gelişine kadar yaşanan iyiliklerde çirkinliklerde insan odaklı. İnsanlığın en büyük baş belası cahil insanlar ve cahil idareciler.

Cahit Sıtkı Tarancı Memleket isterim diyerek insanların birbirleri arasındaki farkı insanlığımızı iyi ve doğru yönde kullanarak kaldırıp inşaca yaşayalım diyor da kime ya da kimlere diyor… Bütün mesele akıl sahibi insan olmanın yanında hep beraber omuz omuza huzur ve güven içerisinde yaşamamı için insanın en önemli sermayesi olan aklını iyi ve doğru yönde kullanabilmesidir.

Hep beraber omuz omuza huzur ve güven içerisinde insanca yaşayabilmemiz için öncelikle yapmamız gereken en önemli insani görevimiz, Herkesi hepimizi ve alemi yaratan Yüce Allah’ın Oku buyruğu gereği okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek önce kendimizi değiştirerek ve en önemli sermayemiz olan aklımızı geliştirerek düşünerek, taşınarak, sorarak sorgulayarak yaşar isek kazanan insanlarımız ve mensubu olduğumuz ülkemiz olur. Tüm insanlığın en büyük baş belası cahil insanlar ve cahil idareciler... Bunu ben değil, herkesi hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah diyor. Yüce Allah boş beyinle cahil yarattığı dili, dini ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanlara oku diyor. Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde İnsan bizzat okuyup öğrenecek. Hiçbir insan bizzat okumadan fetö terör örgütü acı örneğinde olduğu gibi cahil cühela taciz tecavüz cinsi sapık yuvası ağzı salyalı cemaat ve tarikat mensuplarından duyduklarıyla dünyayı ve hayatı öğrenemez. Öğrenemedikleri ortada. Bunu daha çok açarak kafaları karıştırmaya mideleri daha çok bulandırmaya gerek yok... Kısacası dün bugün ve halen daha olduğu gibi bizzat okumadan ne dünya nede hayat öğrenilmez... Kısacası tüm insanlar hep beraber omuz omuza senden benden diye insanları diline dinine ırkına ve rengine göre ayırarak can,mal ve namus korkusu ve kuşkusu içerisinde rahmetli Hırant Dink’in dediği gibi güvercin tedirginliği içinde korkarak huzursuzca yaşamak yerine, okuyup öğrenerek birbirimizin yaşamına saygı duyarak omuz omuza yaşayalım… Yine de insan olarak derdimiz tasamız olacaksa, tek şikâyeti cahil insanlar ve cahil idarecilerden değil, ölümden olsun...


Bu haber toplam 467 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları