HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Atatürk’e Tüm Milletler, Özelliklede Kadınlar Minnet Borçludur…

8 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 01:08

Yazar Hasan Hoslar’ın devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” veciz sözü altında kaleme aldığı makalesini yaptığım mini yorum ile “Atatürk’e Sadece Türk Milleti Değil, Tüm Milletler, özellikle de varlık sebebimiz kadınlar minnet ve şükran borçludur” başlığı altında paylaşarak, okuyup öğrenme ve tanıma zahmetinde bulunmadıkları için halen daha insanlıktan nasibini alamamış akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde insanlarımıza Allah, din, iman ve insanlık düşmanı başkalarının salyalı ağzından duyduklarıyla yetinmeyip bizzat okuyup öğrenerek yakından tanımaları ve daha iyi anlamaları için karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.

Asırlarca kendisinden gasp edilmiş olan insan olma haysiyetini ve bilincini, özgürlüğünü, haklarını Padişahın ve bir ailenin elinden alarak Türk milletine geri iade eden Türkiye cumhuriyeti devletimizin kurucusu özde dünya lideri,akıl sağlığı yerinde tüm insanların kabul ettiği üst insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sadece aziz Türk milleti olarak biz değil, yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanlar olarak minnet ve şükran borçluyuz.

Çocukluğumdan bugüne kadar ailevi, özel ve resmi hayatımın her safhasını tanıyanlarca bu aşkım bilinmektedir. Bence bir millette şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın var olması ve devam etmesi, mutlak o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla mümkündür.

Ben şahsen bu saydığım niteliklere çok önem veririm ve bu niteliklerin kendimde varlığını iddia edebilmek için, milletimin de aynı nitelikler ile donanmış olmasını şart ve esas bilirim. Biz Türkler tarih boyunca özgürlük ve bağımsızlığa örnek olmuş bir ulusuz.

Bir ulusta şerefin, onurun, namusun ve insanlığın var olması ve devam etmesi, mutlak o ulusun özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla mümkündür.

Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküş vardır. Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası özgürlüktür. Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.

Ben yaşamda her daim hakikati aradım, ben bir hakikat aşığıyım.

"Hakikati konuşmaktan korkmayınız... Sorumluluk, ölümden ağırdır!"


Bu haber toplam 452 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları