HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Evlilikte Devletin Eğitimli Olmayı Şart Koşmasıdır…

3 Kasım 2023 Cuma Saat: 09:02

Önemli olan devletin temel taşı aile birliğini kurmakta devletin fertlere eğitimli olmayı şart koşmasıdır. Devletin temel taşı olan sağlıklı ve bilinçli aileyi oluşturmak için devlet tarafları evlenmeden önce devletin halk eğitim müdürlükleri nezdinde açacağı sağlıklı aile birliği kurmada gerekli şartların yerine getirilmesi için kutsal evlilik birliğinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla verecekleri evlilik kurslarında eğitim vererek tarafları olması gerekli sağlıklı evlilik birliğine adapte etmektir.

Başka türlüde ülkeleri ve insanları olumsuz etkileyen sağlıklı nesillere yetiştirme ve hepimizin büyük acı duymaktan öteye acı yaşamaya devam ettiği cahil insanlardan kurtulma şansımız yok.

Okumak, okumak, okumak. Okumadan öğrenmek yok. Okuyup öğrenmeden insanoğluna huzurlu ve güvenli yaşamak yok,yok, yok…Bunu sizler gibi ölümlü fani olan ben biz değil, herkesi hepimizi ve alemi yaratan yüce Allah cahil insanların insanlar ve insan dostu canlılar için nedenli büyük tehlike olduğunu bu cahil insanlardan kurtulup huzura ermenin ilk ve tek yolunun okumak, öğrenmek olduğunu bildiği için fani dünyaya gözünü cahil olarak açan tüm kullarına oku ey kulum oku,hem kendini ve aileni hem de mensubu olduğun milletini cehaletin ,cahil insanlardan ziyade cahil idarecilerin zulmünden kurtar buyuruyor…

Tabii her şey, insan hayatını olumlu yönde etkileyen tüm insan odaklı insani iyilikler, güzellikler gibi hırsızlık namussuzluk ve kanunsuzluk gibi ülkeyi insanları darda ve zorda bırakan kötülükler de evde öğreniliyor, evlerde öğretiliyor ne yazık ki…!

Portekizliler her evde anne ve baba üst düzeyde eğitimliymiş gibi okul duvarına velilere yönelik çocukların eğitimiyle ilgili olarak afiş asmışlar ama ülke ve dünya nüfusunun halen daha büyük bir ekseriyeti okul yüzü dahi görmemiş aileler ile dolu. Okumuş öğrenmiş anne baba ve ebeveynler çocuklarının iyi yetişmesi için ellerinden geleni zaten yapar yapıyorlar da. Ama cahil okul yüzü görmeden bizim kızı bizim oğlanı derhal baş göz edelim de hayatları kurtulsun erken yaşta anne baba olsunlar diye gelecekleri düşünülmeden evlendirilmiş ailelerin kendileri bir şey bilmiyorlar ki evlatlarına ne yapacak nasıl yapacakta iyi insanlığı öğretecekler.

Burada insanı iyi ya da kötü insan yapan aklıdır. İnsan yattığı yerden değişmez ve mensubu olduğu akıl yattığı yerden gelişmez…

İnsanın değişmesi ve aklının gelişmesi için eğitim önce evde başlıyor ise ki evet evde başlıyor. O halde evdeki anne baba ve ebeveynler eğitimli olacaklar ki evlatlarının hayata dair her konuda iyi yetişmeleri için iyi ve doğru örnek olsunlar. Evde anne baba ikisi de okumamış cahil ise sorun sıkıntı çok. Ama hiç olmazsa varlık sebebimiz anne okumuş ise bu ailedeki eğitim açığını büyük ölçüde kapatabilir.

Eşlerin her ikisi de okumamış cahil iseler sıkıntı dert büyük demektir bugün ülkemizde ve dünyada özelliklede Müslümanların yaşadıkları coğrafyada olduğu gibi.

Makalemizin girişinde bahsettik, ama yine tekrara ediyor ve diyoruz ki ;

Tabii her şey, insan hayatını olumlu yönde etkileyen tüm insan odaklı insani iyilikler, güzellikler gibi hırsızlık namussuzluk ve kanunsuzluk gibi ülkeyi insanları darda ve zorda bırakan kötülükler de evde öğreniliyor, evlerde öğretiliyor ne yazık ki…!

İyi ve örnek insan yetiştirmek için tüm yazılanları ve yazdıklarımızı özetleyecek olursak, bu noktada devreye devlet girecek ve devletin sahibi milleti yüce Allah’ın yarattığı tüm kullarına insanlığın en büyük baş belası cehalet cahillik cahil insanlardır. İnsanlığın en büyük baş belası cahil insanlardan kurtulup huzur ve güven içerisinde insanca yaşamak ve yaşatmak için oku ey kulum oku buyruğu gereği akıl sağlığı yerinde tüm insanların okuyup öğrenmelerini, ilim, bilim sanat tahsil ederek önce kendini değiştirmelerini, dolayısıyla en önemli sermayesi olan aklını geliştirmelerini sağlayacak ki, eğitim evde başlayıp okulda ekstreden verilen bilgiler ile tamamlansın… Aksi halde Portekiz örneğinde olduğu gibi anne baba cahil ise eğitimin evde başlayıp okulda tamamlanması mümkün olmaz olmuyor zaten.

Portekiz’de Okul duvarına asılan velilere yönelik ilginç afiş

Sevgili veliler, Hatırlatmak isteriz ki” Merhaba”, ”Lütfen” ,”Rica ederim”, ”Özür dilerim”, ”Teşekkür ederim”, gibi ifadeler önce evde öğrenilir.

Yine dürüstlük, arkadaşa, yaşlılara ve öğretmenlere saygı da ilk evde öğrenilir.

Temiz olmak, ağzında yiyecek varken konuşmamak ve düzenli olmak da önce evde öğrenilir.

Sorumluluklarını bilmek, eşyalarına ve değerlerine sahip çıkmak ve başkalarının eşyalarına el sürmemek yine evde öğrenilen şeylerdir.

Bizler okulda yabancı dil, tarih, coğrafya, fizik, kimya ve biyoloji gibi şeyler öğretiriz.

Unutmayın ki eğitim evde başlar! Ama bu eğitimli aileler için geçerli,Ülkede ve dünyada özelliklede Müslüman coğrafyada okul yüzü görmeden ev bak sahibi olmuş yada ailelerince yapılmış onlarca aile var. Bu cahil ailelerin evinde geleceğimizin umudu evlatlar nasıl eğitilecekler ki okulda verilen eğitim ile eksikliklerini giderip kendilerini tamamlasın ya da geliştirsinler.

Acı ama gerçek…Tabii hayata dair her şey, insan hayatını olumlu yönde etkileyen tüm insan odaklı iyilikler gibi hırsızlık namussuzluk ve kanunsuzluk gibi ülkeyi insanları darda ve zorda bırakan kötülükler de evde öğreniliyor ne yazık ki…!


Bu haber toplam 445 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları