HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

YAŞAMAK

27 Ekim 2023 Cuma Saat: 07:46

Herkesi hepimizi yaratan yüce Allah yarattığı dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm kullarına sizlerin en büyük baş belası okuyup öğrenmeden başkalarının salyalı ağzına bakarak bedava hayat yaşamak isteyen cahillerdir.

Bu yüzden okuyun öğrenin ilim bilim sanat tahsil ederek önce kendinizi değiştirin dolayısıyla en önemli sermayeniz olan aklınızı geliştirin, dünyayı ve hayatı daha yakından tanıyarak düşünerek sorarak sorgulayarak huzur ve güven içerisinde yaşayın, birlikte fani dünyayı paylaştığınız insanlar ve insan dostu canlılarında kendiniz gibi huzur ve güven içerisinde yaşamalarına katkı sağlayın buyurmaktadır.

Ama insanlığın varoluşundan günümüze dek gelişine kadar Allah ile din ile iman ile insanları aldatarak bedava geçim sağlayan insanlık düşmanlarının yüzünden ülke ve dünya özellikle de Müslümanların yaşadığı coğrafya makaleyi kaleme alan  C.S. Lewis’in ifadesiyle dünya gönüllü mahkûmlarla büyük bir toplama kampına döndü. Her şeyi kabul ettiler! Sadece bir sefil gün daha yaşamak için. Yaşamadılar, her gün öldüler!

Dünyanın ve insanların en büyük baş belası cehalettir. Bunu sen, ben biz ölümlü fani kullar değil herkesi hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah diyor.Bu yüzden de yarattığı tüm insanların huzur ve güven içerisinde omuz omuza mutlu ve mesut yaşam sürmeleri için oku ey kulum oku buyuruyor. Okuyup öğrenenler  ve ülkeleri cennet, okumayıp bizim gibi halen daha Allah ile din ile iman ile insanları aldatarak kendileri lüks içerisinde bedava hayat süren Fetö terör örgütü acı örneğindeki cahil, cühela taciz tecavüz ve cinsi sapık yuvası cemaat ve tarikatların elinde oyuncak olarak köle gibi yaşıyor.

Genç şeytan: Cehenneme nasıl gönderdin?

Yaşlı şeytan: Korkutarak!

-Neden korktular? Savaş mı? Kıtlık mı?

-Hayır... Hastalık korkusu

-Hastalanmadılar mı? Ölmediler mi? Tedavi yok muydu?

-Hastalandılar, öldüler

-Anlamıyorum...

-Yanlışlıkla ne pahasına olursa olsun tutunacakları tek şeyin HAYAT olduğunu düşündüler! Sarılmadılar birbirlerine, selam vermediler, uzaklaştılar birbirlerinden, insanlara dokunmaktan vazgeçtiler.. İnsana dair her şeyden vazgeçtiler! Ve paraları bitti, İşlerini kaybettiler, Duydukları her şeye, medyada gördükleri her şeye körü körüne inandılar, Özgürlüklerinden vazgeçtiler, Evden hiç çıkmadılar, Akraba ya da arkadaş ziyareti yapmadılar. Dünya gönüllü mahkûmlarla büyük bir toplama kampına döndü. Her şeyi kabul ettiler! Sadece bir sefil gün daha yaşamak için. Yaşamadılar, her gün öldüler! C.S. Lewis 1941

 


Bu haber toplam 458 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları