HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Önemli Olan Allahın İnandığı İnsan Olmak...

12 Ekim 2023 Perşembe Saat: 07:30

Evet Albert Eınsteın'in haklı olarak dile getirdiği gibi mesele Allah'a inanan insan olmak değil, asıl zorluk herkesi hepimizi ve alemi yaratan Allah'ın inanacağı insan olmak.

Allah'ın inanacağı insan olmanın ilk ve en önemli kriteri yaratan yüce Allah'ın akıl verip yarattığı tüm insanlara sizin en büyük baş belanız içinizdeki cahil insanlardır. Cahil insanlardan okuyup öğrenerek kurtulacaksınız buyurduğu için OKU ey kulum OKU cehaleti yen dedi.

Okuyup öğrenerek, ilim, bilim, sanat tahsil ederek önce kendini değiştirerek, aklını geliştirerek seni sana düşman eden cehaletten ve cahillikten kurtulur Allah'ın inanacağı insan olursun.

Okumadan öğrenmeden dünyayı ve hayatı tanıma şansın olmayacağı için sen ne kadar ben Allaha inanıyorum desende sergilediğin eksik insani performansınla sadece kendini kandırdığın içini yaratan yüce Allah'ın inanacağı insan olamazsın.

Önemli olan sergileyeceğin insani performansın ile Allah'ın inanacağı insan olmaktır.

Bugün cennet vatan ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti ve devletin sahibi aziz Türk milleti  ve tüm dünya milletleri ne dert ve sıkıntı çekiyorlar ise Allah'a inanıyorum diyerek kendini kandıran akıl fakiri cahillerin yüzünden çekiyor.

Fani dünyanın olmazsa olmaz akıl sahibi en mükemmel canlısı insanlar olarak huzur ve güven içerisinde insanca yaşam sürmemiz için okuyup cahillikten kurtulup günümüzde olduğu gibi Allaha inanan değil, Allah’ın inandığı iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan olmaktır. 

Yüce  Allah’ın yarattığı ve bizden öncekiler gibi misafir olarak bulunan tüm insanların iki günlük fani dünyada hep beraber omuz omuza gül gibi yaşayıp ebediyete hayırlısıyla göçmek için başkada çıkar yolumuz yok ey ölümlü insanoğlu…


Bu haber toplam 527 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları