HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Düşünerek Yaşamak Ayrıcalıktır...

9 Ekim 2023 Pazartesi

Akıl sahibi insanız diye insan dostu canlıları akılsız diye düşünüp hafife almayalım.

Çünkü akıl sahibi insanın sevgisine sevgiyle, şiddetine nefretle karşılık verdiklerine göre insan dostu canlılarda hisleriyle hareket etseler de düşünüyorlar.

En sevimsiz canlı büyük çoğunluğu uza göre yılan ve akreptir. Her ikisi de akıl sahibi düşünerek yaşayan insandan korkup kaçıyor. Öyle böyle değil, bırak bizzat insanı görerek korkup kaçmalarını gölgelerinden dahi korkup tabana kuvvet kaçıyorlar. Bu korkuları akıl sahibi İnsanlar olarak bizi daha çok düşündürmeli. Yani biz insanlar mı yoksa insan dostu canlılar mı akıllı... 

Yaşananları ve bizzat yaşadıklarımıza canlı tanık oldukça  akıl sahibi insanlar olarak akıldan yoksun diye düşündüğümüz insan dostu canlılara karşı daha duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. 

İnsan dostu güzel canlı akıl sahibi insan arkadaşını hayati tehlike yaşadığı esnada genellikle görüp görmezden gelerek çekip gider iken insan dostu canlının hemcinsini bir şekilde kurtarması bizleri daha çok düşündürmelidir..

Ar damarı çatlaması ne demektir. Genellikle akıl sahibi insanlar için kullanılan özdeyiştir. Ar damarı çatlaması akıl sahibi insan için kullanılan sözdür. Çünkü akıl olmayan canlıda ar damarı olmaz.

 Ar damarı çatlamış kişi ki oda yalnız akıl sahibi insandır ve her türlü fenalığı yapar.

Toplumda var olan canlılar içerisinde akıl sahibi canlının insan olduğunu bilmeyen var mı. Hayır yok. Akıl sadece insanlara hastır. Peki insan dostu canlılar akılsız mı hayır değil onlar tehlikeyi hissettiği an kendi içlerinde bir hareketlenme başlatırlar.

Bu güzel canlılara akılsız demek doğru değil. Çünkü görüyoruz bizzat yaşıyoruz. İşte insan dostu iki canlı. Biri su kanalına düşmüş kurtulmak için gayret ediyor ama yalnız başına başaramıyor. Hemcinsi derhal müdahale ederek ikinci hamlede olmasa da  mücadeleden vaz geçmek yerine hareketine devam ederek arkadaşını kurtarıyor. 

Şimdi siz siz olun akıl sahibi insan olarak insan dostu canlının  yaptığı hareketi değerlendirin.

Akıl sahibi insan mı, yoksa insana göre akılsız diye nitelene  ve hisleriyle yaşama tutunan insan dostu canlı mı daha duyarlı 

Entellektüel ne demektir.

Entellektüel insan için kullanılan bir kelime olduğuna göre, Entellektüel  insan düşünerek yaşayan insandır.

Hemcinsinin can güvenliğinin tehlikeye düştüğünü gördüğü halde görmezden gelen çok sayıda akıl sahibi insana kanala düşen arkadaşını kurtaran insan dostu bu güzel canlının verdiği olumlu mücadele sonunda arkadaşını ölümden kurtaran insanüstü insancıl davranışı ibret olsun ibret.


Bu haber toplam 542 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları