HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

KADIN

7 Eylül 2023 Perşembe Saat: 09:10

Kadını ağlayan ülkede, kadını ağlatan ile ağlatana göz yuman bugün onu ağlatan yarında beni ağlatır diyerek ağlamalı ama insanlıktan nasibini almamış duyarsızlar dün olduğu gibi bugünde gülüyorlar, ancak yarın ağlayanın başına gelenler kendilerinin ve aile fertleriyle yakınlarının ya da komşularının başına geldikçe eyvah ben biz ne yaptık diyerek hepsi ağlayacak fakat o zamanda iş işten çoktan geçmiş olacak...

Biz "Kadını Ağlayan Ülkede Kimse Gülmez, Gülemez" derken, görünüşte insan değil, özde insanları ve idarecileri kast ederek gülemez dedik…

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ”Türk Milletinin karakteri sağlamdır, Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır derken tümünün öyle olmadığını bilmediği için mi dedi. Hayır değil, Atatürk Türk Milleti çalışkandır zekidir derken tembel duyarsız olanlarında kendilerine çeki düzen vermelerine katkı sağlamak için ”dediği gibi,bizde ülkede ve hatta koca dünyada varlık sebebimiz bir kadın ağlarsa tüm ülke ve tüm dünya ve insanları ağlar, ağlamalı diye düşünerek dedik. Ama biz halen daha o insani birlikteliği ne ülke nede dünya ve insanları özelliklede Müslüman geçinen coğrafyada insanlardan ziyade idarecilerin basiretsizlikleri yüzünden tesis edemedik. 

Yani sözün özü, ülkede ya da dünyada bir kadın ağlarsa ülkede ki ve dünyada tüm kadınlar ağlar ve ağlamalı demekten kastımız bugün ona yarın bize diye düşünerek ağlar demek istedik.

İnsanlıktan nasibini almamışları kast etmedik. İnsanlıktan nasibi almamışlar bırakın tanımadıkları bir insanın ya da kadının hatta insan dostu bir canlının başına bir olumsuzluk geldiğinde ağlamayı  görmezden ve duymazdan gelerek hayatına kaldığı yerden devam eder günümüzde olduğu gibi, ediyorlar da zaten ne yazık ki….

Hemcinsleri yaşadığı insan odaklı bir olumsuzluk yüzünden ağlar iken,onun bu durumunu görmezden duymazdan gelen hemcinsleri bizim başımıza gelmez diye düşündükleri için beni bizi sokmayan yılan bin yaşasın yanlış zihniyetiyle ağlayan kadın için ağlamak yerine gülüyor, gülmeseler de gülüyor sayılırlar sessiz kaldıkları için.

İnsani sorumluluk duygusuyla yetişmiş ve yetiştirilmiş insanlar içerisinde varlık sebebimiz bir kadın insanlıktan nasibini almamış kadın yada erkek tatarından ağlatılır ise diğer tüm insanlar ve tüm kadınlarda aynı acıyı hissederek ağlayan kadın için hep beraber onun acısına ortak olarak ağlar.

Ama insanlardan birinin kadın ya da erkek başına insan yada canlı odaklı bir olumsuzluk geldiğinde özde insanların ve idarecilerin var olduğu o ülkede kimse gülmez, gülemez dedik...

Ama halkın büyük bir çoğunluğu ressamın evinin yakılmasından habersizmişler gibi ne yazık ki hayat normal akışı içerisinde devam ediyormuş gibi hayatlarına gülerek devam ediyor... 

Görüldüğü gibi ateş sadece düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. Yani kimin başına olay gelmişse olayın muhatapları dışında hiç kimse olaydan etkilenmemektedir.

Halbuki ülkede ve hatta tüm dünyada  bir insan evladının başına insan yada doğa odaklı bir olumsuzluk geldiğinde senden benden diye düşünmeden o ağlayan insanın acısını tüm dünya insanları ağlayaark paylaşmalı. Ama nerede .2014 yılında Soma’da işveren ihmali yüzünden kaynaklığı devletin müfettiş raporlarıyla belgelenmiş Maden ocağında 0301 insan feci şekilde canından oldu. Bırakın bu insanlara Somalıların hep beraber olup ağlamalarını tüm dünya insanları özelliklede Müslüman geçinenler dahi gerekli tepkiyi verip o insanların vahim sonları için göz yaşı dökmedi.

Netice olarak ülkenin kadını ağlıyorsa o ülkenin hiç bir insanı ve idarecisi asla gülemez, gülemiyor zaten...Ancak bu böyle gelmiş böyle gitmez, insanlar okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek kendisini değiştirip aklını geliştirmek suretiyle sadece ülkede değil dünyada bir insan ağlıyorsa tüm dünya ve insanları ağlayacak. İnsan olmak böyle insanca davranmasını gerektirir.

 


Bu haber toplam 681 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları