HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

AİLE

30 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 11:01

Ha Ailesinin gözü önünde insanı kestin, ha insan dostu canlının evladını kestin...

İkisi de insanlık dışı vahşet, hiç birisi olmaz. Neden olmaz...!

İyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan bırakın bir canlıyı bir canlının gözleri önünde azarlaması yada darpetmesi hele hele kesmesi asla olmaz.

Böyle vahşi davranış akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde hiçbir insanın yapacağı iş değil,olmaz, olamaz.

Akıl sağlığı yerinde hiçbir insan tarafından kabul edilmez.

Yaşanmış özde tecrübe ile belgelidir.

İnsanı, insan dostu canlıyı Ağlatanlar Er ya da geç sadece kendileri değil, ailece ve hatta kendilerinden sonra fani dünyada yaşayacak olan tüm silsilelerini ağlatmak ne kelime inim inim dinlerler, acı ve ıstırap içerisinde yaşadıklarını zannederek resmen köle misli sürünürler.

Bunun acı örnekleri ülkede Ünye de ve tüm dünyada çoktur. Herkes yaşadığı yerde acımasızca yaşam sürmüş ailelerin geriden gelen akrabalarına ve sülalelerine şöyle bir baksın, onların yüzleri gülmez, Güler gibi gözükürler ama onar sadece sırıtırlar, canı gönülden gülemezler. Çünkü onların gülüşü kendinden önce fani dünyada gaddar yaşam sürmüş atalarınca onlar daha doğmadan engellenmiştir.

Aile nasıl yaşarsa arkasından gelen nesli öyle yaşar...

Bu tecrübeyle sabittir. Rüzgar eken fırtına biçer. Rüzgar eken ailenin kendinden Sonra gelecek nesli fırtına biçer, biçiyor zaten. Herkes yaşadığı çevredeki kapı komşularına iyi baksın.İyi yaşayanlarda görür, kötü yaşayanları da görür. Ülkede Ünye de bunlardan çok vardır. Tabii görmek ve ibret almak isteyenler görür ve ibret alır. Ne diyelim, nasıl diyelim, ibret almayanların hem kendileri, hem de aileleri bilir...Tercih kişilere aittir.

İnsan akıl sahibi canlıdır. Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde her insan düşünerek sorarak sorgulayarak yaşar ve bütün bu anlattıklarımızı görür görmekle yükümlüdür de...!

 


Bu haber toplam 591 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları