HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Düşünerek Yaşayan Hiçbir İnsan Değil İnsanı Öldürmek Karıncayı Ezmez…

22 Ağustos 2023 Salı Saat: 09:06

Akıl sağlığı yerinde düşünerek, sorarak sorgulayarak yaşayan hiçbir insan değil insanı öldürmeyi, karıncayı ezmez, ezemez… Ama dün bugün ve halen daha insanlar birbirini darda ve zorda bırakarak bunaltıp çökertmek ve hatta öldürüp ortadan kaldırmak için fırsat kollar hale geldiler. İnsanın insanı öldürerek olumlu sonuç alıp geride kalanlar ile huzur ve güven içerisinde yaşam sürmesi günümüze kadar olduğu gibi bundan böylede mümkün değil. Bu vahim duruma akıl sağlığı yerinde insanlardan ziyade idareciler kısa sürede dur demeli insanlığın hayırlı, huzurlu ve güvenli geleceği adına.

İnsanlığın en büyük baş belası cahilliktir. Cahil insanlardır ve özelliklede cahil idarecilerdir. Bunu ben, biz, siz ölümlü faniler değil, herkesi hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah buyuruyor. Ve bu yüzden yarattığı tüm kullarına oku öğren ilim, bilim sanat tahsil et ve önce kendini değiştirerek aklını geliştirerek cahillikten kurtul ve birlikte yaşadıklarını da kurtar buyuruyor.

Şimdi gelelim can alıcı soruya insan insanı değil öldürmek karıncayı ezmez. Ama akıl sağlığı yerinde insan insanı öldürmez. Akıl sağlığı yerinde düşünerek yaşayan soran sorgulayan insan değil insan öldürmeyi karıncayı ezmez ezemez.

Mesele dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı fani dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel donanıma sahip canlısı insanı öldürmek değil, aykırı ama yapıcı bütünleştirici birleştirici düşüncelerine saygılı olup yaşatmaktır…

 Dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun herkesi hepimizi ve alemi yaratan Yüce Allah insanı yaşat ki insanlık yaşasın buyurmuyor mu?.!

Kendisi de ölümlü fani olan insan, insanı öldürme ve hakkında ölüm fermanı çıkarma yetkisini kimden almış ki eline geçirdiği devleti ve milleti adaletli şekilde idare etme yetkisini kendisi gibi ölümlü fani olan insanı öldürmekte kullanıyor. Akıl sahibi insanın asli ve insani görevi kendisi gibi ölümlü insanları ve insan dostu canlıları huzur ve güven içerisinde yaşatmanın yollarını arayıp bularak insanları birbirinden zerrece ayırmadan yaşamalarına katkı sağlamaktır.

Atalarımız boşuna dememiş ”Bizim insanımıza vur dersin, niçin vuracağını sormadan sorgulamadan bana vur dediler diyerek vurup öldürür” diye. İnsan akıl sahibi düşünerek yaşaması gereken en mükemmel donanıma sahip canlıdır.

Ama en mükemmel donanıma sahip insan öyle dünyaya gözlerini açarak kaldığı ve öyle büyüdüğü gibi arzulana kıstaslarda iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı insan olamaz. Olsaydı herkesi hepimizi ve alemi yaratan yüce Allah yarattığı tüm kullarına oku öğren ilim bilim sanat tahsil ederek önce kendini değiştir, dolayısıyla en önemli sermayen olan aklını geliştir, düşünerek sorarak sorgulayarak yaşa ve birlikte dünyayı ve hayatı paylaştığın insanları ve insan dostu canlıları da aynı minval üzere yaşat.


Bu haber toplam 660 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları