HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

BARIŞTIRMAK

9 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 17:49

Mesele insanlar arasında zaman zaman yaşanan irili yada ceviz kabuğunu doldurmayan konularda  insanların birbirlerini kırmaları dövmeleri yada çekip tabancayı bıçağı öldürmeleri yada ölmeleri değil,önemli olan insanları hayata dair yaşadıkları olumsuzluklarda seçilmiş ve atanmışların araya girip sulh ederek yaşatmasıdır.

Bu özel ve önemli görevde öncelikle Muhtar ve heyetine düşmektedir.

Yüce Allah yarattığı tüm kullarına insanı yaşat ki insanlık yaşasın buyurmuyor mu.

Seçilmiş ve atanmış idarecilerin asli ve insani görevi sorumluluğunu taşıdığı insanların hayatını kolaylaştırmanın yanında,çok daha özel ve önemli insani görevi küsleri barıştırarak olası olumsuzlukların önüne geçmektir.

Seçilmiş ve atanmış idarecilerin asli ve insani görevi sadece insanların, kasaba ve köyler ile şehirlerin hayata dair hizmetini yaparak şehirleri köyleri ve kasabaları güzelleştirmelerinin ve hayatlarını kolaylaştırmanın yanında  çok daha özeli ve önemlisi genellikle yer yüzünden olmak üzere konuşurlarken yanlış anlaşılmalar ve sözlerin yanlış anlaşılmasının yanında dedikodulardan yüzünden yaşanan kırgınlıklarda ve küskünlükler de araya girerek dargınlıkları ve küskünlükleri sona erdirmektir. 

Devlet adına devletin sahibi millete hizmet eden seçilmiş ve atanmış idarecilerin en önemli asli ve insani görevi bilerek yada bilmeden birbirine darılan ve kırılan insanları dinleyip karşılıklı olarak gönüllerini alıp barıştırarak yöresinde huzur ve güveni sağlamaktır.

Bu işin birinci derece ayağı muhtarlardır. Tabi 1924 yılında okuması yazması olan Muhtar olabilir kanunu ile seçilen günümüz muhtarları değil. Yeni çıkarılacak ve eğitim seviyesi üniversite olacak muhtarlar küskünleri ve dargınları yöresinin en güvenilir insanı olması hasebiyle barıştırarak ortadaki kırgınlıklara son verir. Bu yüzden Muhtar yöresinin en güvenilir insanlarından seçilir.

Bu yüzden Muhtar bilgi ve görgü adına donanımlı olmalıdır. Muhtar bilgili görgülü ve donanımlı olması için iyi eğitimli olmalıdır.

1924 yılındaki kanun ile okur yazardan Muhtar seçmeye devam edersen köydeki mahalledeki ve yöresinde ki küskünleri barıştırmak yerine günümüzde olduğu gibi kendi hallerine bırakıp birbirlerini öldürmesine sebep olursun.. 

Öyle dün, bugün ve halen daha olduğu gibi bayramdan bayrama küs olanlar üç günden fazla küs durmazlar, küs kalamazlar deyip önemli konuyu sade sözde bırakarak dargınların kendi kendilerine barışmalarını salık vermek  doğru değil.

Doğru olsa bugün burada yaşanan olayda olduğu gibi  insanlar birbirlerinin canına kast etmezler...

Demek ki neymiş, bekçisi olduğun mal için ölmek yada öldürmek çözüm değil.

Önemli olan her hal ve durumda insanı ve insan dostu canlıları öldürmek değil, yaşatmaktır...

 Neticede devlet adına millete hizmet etmesi seçerek görev ve yetki verdiğin tüm seçilmiş ve atanmış idareciler iyi eğitimli görgülü bilgili olacak ki, kendilerini seçenler arasında bilinçli yada bilinçsiz şekilde yaşanan olay sonrası birbirlerine kırılan darılan küsen insanları barıştırarak olası bir olumsuzluğun önüne  geçerek sorumlu oldukları insanların huzur ve güven içerisinde yaşam sürmelerine özel ve önemli katkı sağlasınlar.Ahmet Yenin. İnsanca.İdarecilerin asli ve İnsani görevi Kırgınları ve Küskünleri Barıştırmaktır...


Bu haber toplam 668 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları