HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

İnsanın Öldükten Sonrada Nesin Gibi Anılması Ayrıcalıktır

2 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 16:03

Ne anneyi ve babayı, ne vatanı ne de dini seçme hakkı olmadan fani dünyaya gözlerini açan insan ölene kadar devletinin ve milletinin ortak adil çıkarı için Nesin gibi insanca yaşamışsa öldükten sonra da sadece kendisi değil, ailesi ve evlatları da Nesin gibi insanca yaşar.

Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun insan öleceğini bilerek yaşayan en mükemmel canlıdır. Akıl sahibi insan düşünerek yaşaması gereken en mükemmel donanıma sahip canlı olduğu için önce yüce Allah’ın oku buyruğu gereği okuyup öğrenecek, ilim bilim sanat tahsil ederek insanlığın en büyük baş belası cehaletten kurtulup kendini değiştirecek en önemli sermayesi olan aklını geliştirecek. Aklını geliştiren insan düşünerek sorarak sorgulayarak yaşar. Akıl sağlığı yerinde insan düşünerek yaşadığı müddetçe birlikte yaşadığı insanlarında düşünerek yaşamasına katkı sağlar. 

Ölümlü fani olan insan er ya da geç ölecek. Ve bütün mesele ölmeden önce birlikte yaşadıklarına verdiği insani hizmetler ve insani güzellikler ile öldükten sonrada yaşarken verdiği insani güzellikler ile sadece kendisi değil fani dünyayı paylaşana ailesi ve evlatlarının da aynı minval üzere anılarak yaşamasıdır Nesin iyi örneğinde olduğu gibi.

Aziz Nesin’in vasiyetinde belirttiği ‘mezarımın yeri belli olmasın. Üzerimde çocuklar oynasın’ isteğiydi. Nesin Vakfı’nın bahçesinde gerçekleşen defin işlemini o gün televizyonların helikopterle takip ediyordu

“Bahçeye daha önceden 6-7 çukur açtırmıştık. Helikopterin yaklaştığını görünce Aziz abinin naaşını bir çukura koydum ve kepçeciye hemen bütün çukurları aynı anda kapatmasını istedim. Neyse ki helikopter yetişemeden Aziz abinin üzerine biraz toprak atılarak kapatıldı. Sonra da çukurların hepsi aynı anda kapatıldı. Şu an o mezarın yerini benimle birlikte 5-6 kişi biliyor. Ve gerçekten üzerinde çocuklar oynuyor.”

Müjdat Gezen

Bitki olacaksam 

Çayır çimen olayım 

Aman baldıran değil 

Yol altında kalacaksam 

Gelin arabaları geçsin üstümden 

Çelik paletler değil 

Üstümde çocuklar koşuşsun 

Ne kaçan ne kovalayan 

Askerler değil 

Kerpiç yapacaksanız beni 

Okullarda kullanın 

Cezaevlerinde değil 

Soluğum tükenmez de kalırsa 

Islık öttürsünler 

Aman ha düdük değil 

Kalem yapın beni kalem 

Şiirler yazan sevi üstüne 

Ölüm kararı değil 

Ölünce yaşamalıyım defneyapraklarında 

Sakın ola ki 

Silahlarla değil.

Bütün mesele, Yüce Allah akıl vererek yarattığı tüm kullarının yaşarken yaşattığı insani güzellikler ile öldükten sonrada aynı minval üzere anılmasıdır.

  


Bu haber toplam 695 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları