HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

HAYAT

26 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 15:37

Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde tüm insanlar okuyup öğrenerek er ya da geç nefisle yapılan en büyük savaşı kazanıp hep beraber insanca yaşayıp insanca ölecekler.

Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı akıl sağlığı yerinde tüm insanlar bu gizemli hayat gerçeğinden haberdar yaşadıkları halde en büyük savaş nefese karşı yapılan savaş dedikleri halde yine de bencilliklerine yeni düşüyorlar ama inanıyoruz akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde Allah’ın oku buyruğu gereği okuyup öğrenecek, insanlığın en büyük baş belası cahilliği ilim, bilim sanat tahsil ederek yenecek kendini değiştirecek aklını geliştirecek ve neticede nefse karşı yapacakları mücadelede galip gelerek hep beraber huzur ve güven içerisinde ömürlerini tüketecekler.

Fani dünyanın olmazsa olmaz akıl sahibi ve en mükemmel donanıma sahip ilk ve tek ölümlü canlısı insan, dünyanın sahibi de olsa, kendinden öncekiler gibi bugün yarın yok... Hayat bu, her Şey yalan ölüm gerçek…Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde düşünerek yaşayan tüm insanlar dili,dini,ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanlar ölüm gerçeğini bilerek yaşar…Ama her be hikmetse insanlıkla uzaktan ve yakından zerrece ilgi alakası olmayan insanlık dışı tüm olumsuzlukları yaşar ve yaşatır insanlara ve hattat insan dostu tüm canlılara.

Hâlbuki bir nefesten ibaret olan insan ve insan dostu canlılar dünyadan ve hayattan bihaber olarak fani dünyaya gelirken, akıl sahibi insanlar ise fani dünyaya çıplak geldi... Çıplak geldin çıplak gideceksin… Zayıf geldin zayıf gideceksin. Parasız ve eşyasız geldin… Parasız ve eşyasız da gideceksin. İlk banyon? Biri seni yıkadı, son banyon biri seni yıkayacak.

Hayat bu!!! 

Öyleyse neden bu kadar kötülük, bu kadar kıskançlık, bu kadar nefret, bu kadar kırgınlık ve bu kadar bencillik? 

Herkes herkese ağır.

Güzel yürekli olun, sık sık gülümseyin ve iyi işler yapın sevin sevilin.

Yeryüzündeki zamanımızın sınırlı olduğunu unutmayın boşuna harcamayın.

Alıntı.

 


Bu haber toplam 784 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları