HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Huzur Kaynağı Varlık Sebebimiz Kadındır

23 Haziran 2023 Cuma Saat: 09:25

Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı akıl sağlığı yerinde her insan ve özelliklede varlık sebebimiz kadın dünyanın ve hayatın en özel en önemli canlısıdır. Bu yüzden kadın doğumundan ölümüne kadar kadındır ve fani dünyanın huzurlu ve güvenli geleceğinin ilk ve tek teminatıdır.

1999 yılında yaşanan ve tarihin utanç sayfalarına kazınan soykırımda, bebeğini emzirdiği fotoğraf ile yürekleri yakmıştı.

20 yıl sonra kızıyla köylerinde görüntülendi.

Kosova Savaşı’nda Ivaja köyündeki Arnavutlar, Sırpların soykırımından kaçmak için Mart 1999’da Kaçanik şehrine doğru yürüyüşe geçti. Dondurucu soğukta kaçanlardan biri de kucağındaki 6 aylık kızı Besjana ile Şerife Luta’ydı. Saatlerce süren yürüyüşte bebeğin sesi kesilmişti.

Savaşın sembolü oldu

Şerife kızının donarak öldüğünü sandı ama kucağından hiç bırakmadı. 24 saatin sonunda sığındıkları evde sobanın yanına bıraktığı bebeği ağlayınca herkes de sevinçten ağladı. Tekrar yola çıktıklarında yürürken kızını emziren Şerife’nin çekilen fotoğrafı savaşın sembolü oldu. 20 yıl sonra Şerife ve kızı Besjana köylerinde görüntülendi. Besjana “Annem benim kahramanım” dedi.

 


Bu haber toplam 802 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları