HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ANNE VE EVLAT

19 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 09:18

Dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel canlısı akıl sahibi  insanların iki günlük fani dünyada insan onur ve gururuna yakışır biçimde yaşamalarına insanca katkı yapmak günümüzde olduğu gibi ben değil biz diyen akıl sahibi akıl sağlığı yerinde insanların ve idarecilerin elindedir... 

Mesele han, hamam kat yat sahibi olup kara kara düşünmek değil, mesele sahip olduğun ile mutlu olabilmektir...

Mesele, ölümlü fani olan insanları günümüzde olduğu gibi senden benden diye ayırarak üzmek, kırmak dağıtmak yerine, insan olduğunu seni de bir gün öleceğini bilerek hayatla barışık yaşamalarına karınca kararınca katkı sağlayıp onlarla gülüp onlarla ağlayabilmektir.

Varlık sebebimiz anne bu hayatı kendisi seçmedi seçemedi. Mesele bu annenin hayatından ibret alıp benzerlerinin bir daha ülkede Ünyede ve tün dünyada yaşanmaması için doğru düşünerek kalıcı, etkili önlem almak.

Akıl sağlığı yerinde hangi insanımız iki günlük fani dünyada arzuladığı kıstaslarda hayat sürmek istemez.

Akıl iyi ve güzel hayat sürmemiz için en önemli sermayemizdir.

Yüce Allah 'İn oku buyruğu gereği okuyup öğrenerek, ilim bilim sanat tahsil ederek kendini değiştirip aklını geliştirip yerinde ve zamanındav kullanmayı bilen insanlar huzur ve sükun içerisinde yaşar ve birlikte yaşadıkları insanları ve şansa n dostu canlı karıda aynı minval üzere yaşatırlar, bizler gibi okumak öğrenmek yerine başkalarının salyalı ağzın bakarak bedava yaşamak isteyenlerde gelişmeye aklını kullanamadıkları için köle misali sürünerek yaşadıklarını zannederler.

Öleceğini bilerek yaşayan insanların ölmeyecekmiş gibi halen daha biz demek yerşbe ben deneye ddvsm ederlerse biz daha çok bekleri ülke Ünye ve insanlar olarak huzur ve güven içerisinde omuz omuza hayat sürmek için. 

Haydı bakalım,akıl sağlığı yerinde insanlar olarak  Anlayana çok ama çok derin anlamlı mesaj veren bu güzel tabloyu anladığımız dilde yarumlayalım... Kalın sağlıcakla.


Bu haber toplam 786 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları