HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ORHAN KEMAL

3 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 16:28

Okumadan dünyayı ve hayatı öğrenme şansı olmayan insanoğlu, tüm yazarları ve yazdığı kitapları fırsat buldukça okuyun, hepsinden alıp gelecekte kullanacağınız hayata dair özel ve önemli bilgiler vardır.

Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde, düşünerek sorarak sorgulayarak sorumluluk duygusuyla yaşayan saygıdeğer insanlar okurlar ve birlikte yaşadığım Ünyeliler, bugün sizlerle 02 Haziran 1970 yılında aramızdan ayrılan yazar Orhan Kemal beyefendinin vefatından 3 ay evvel kaleme aldığı mektubunu paylaşarak hayattan tat alarak yaşamak isteyen insanlarımıza karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Orhan Kemal” Romanlarımdaki iyimserlik bana, halkımızı yakından, çok iyi tanımaktan geliyor. Daha açıkçası ben halkın kendisi, bir parçasıyım. Onun için yakından görüyor, biliyorum ki en kötü insanın bile iyi bir yanı var. Daha açıkçası, en kötü insanı içinde yaşadığı toplum yaratıyor. Onun için bizim bulunduğumuz toplumun değil, dünyanın gelecekte düzene gireceğini, düzenli toplum insanlarının da daha çok mutlu olacağına inanıyorum." diyerek tarif etmiş kendisi bizlere.

Orhan Kemal 

Ölüm yıldönümünde saygıyla 

2 Haziran 1970

"Dünya bir penceredir, her gelen baktı geçti." diyen üstat nasıl bakmış dünya penceresinden görelim...;

Eşine bıraktığı ve ölümünden 3 ay önce, 1970'de yazdığı son mektupta;

"Eşe dosta selam…

İnandığım doğruların adamı oldum… 

Böyle yaşadım, karınca kararınca bu doğruların savaşını daha çok sanatımda yapmaya çalıştım… 

Kursağıma hakkım olmayan bir tek kuruş dahi girmemiştir…

Bizim ailenin delisi benim!!!" demiş ve usunun enginliğini de; "Ben halkımı, köylümü, bütün köylüleri, bütün fakir fukarayı seven bir yazarım. Belirli birtakım şartlar yüzünden geri, bilgisiz, görgüsüz, pis kalmış insanların imkâna kavuştukları zaman değişip gelişebileceklerine, ileriliği benimseyeceklerine, uygarlaşacaklarına inanıyorum.

Romanlarımdaki iyimserlik bana, halkımızı yakından, çok iyi tanımaktan geliyor. Daha açıkçası ben halkın kendisi, bir parçasıyım. Onun için yakından görüyor, biliyorum ki en kötü insanın bile iyi bir yanı var. Daha açıkçası, en kötü insanı içinde yaşadığı toplum yaratıyor. Onun için bizim bulunduğumuz toplumun değil, dünyanın gelecekte düzene gireceğini, düzenli toplum insanlarının da daha çok mutlu olacağına inanıyorum." diyerek tarif etmiş kendisi bizlere.

Yoksulların, parasızların, işsizlerin, işçilerin, öğrencilerin, kısaca toplumun ezilmiş her kesiminin büyük yazarıdır Orhan Kemal. Ve en önemlisi; iyi bir insandır Orhan Kemal...Saygıyla... 

 


Bu haber toplam 810 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları