HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Atatürke Borçlusun..!

29 Mayıs 2023 Pazartesi Saat: 17:58

Fani dünyada yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı kadın ve erkek olmak üzere iki tür canlı var. Erkek egemen bir toplum olarak varlığımızı sürdürdüğümüz için varlık sebebimiz kadın erkeğe oranla ezik bir yaşam sürmektedir.

Hâlbuki misafir olarak yer aldığımız fani dünyada varlık sebebimiz kadın en rahat bir şekilde yaşaması gerekir iken nerede ise yaratıldığı günden buyana özelliklede cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkı tanıdığı kanunun çıkarılmasından sonra ve halen daha geçmişe oranla kadın olduğunun bilinciyle rahat yaşamaktadır.

Tabii yine de kısmen ülkemizde olmak üzere dünyada özelliklede Müslümanların yaşadığı coğrafyada kadın olmak, özde kadın olarak hür ve özgür biçimde insanca yaşamak öyle sanıldığı kadar kolay değil...

Tabii burada gerek kadının gerekse erkeğin hür ve özgür yaşamasında eğitimin, okumanın öğrenmenin önemi tartışılmaz.

Erkek egemen toplunda kadının gözünün açılmasını dünyayı tanımasını sözde erkekler  pek istemez istemiyor ve kadını okumaktan ziyade çocuk doğurma makinesi olarak görüyor ne yazık ki…Yüce Allah yarattığı tüm insanların özelliklede varlık sebebimiz kadınların cahillikten kurtulup huzur ve güven içerisinde yaşam sürmeleri için okuyup öğrenmelerini buyurmaktadır.

İnsanın fani dünya ya gözlerini cahil olarak açtığını bilen yüce Allah yarattığı tüm insanlara cahillikten kurtulup huzur ve güven içerisinde insanca yaşam sürmeleri için indirdiği kutsal kitabımız rehberimiz Kur’an’ı Kerim’de “OKU“ ey kulum “OKU” öğren ilim, bilim sanat tahsil et, önce kendini değiştir, sonra en önemli sermayen olan aklını geliştir. Fani dünyayı paylaştığın tüm insanlar ile birlikte huzur ve güven içerisinde yaşa ve beraber yaşadıklarını da kendin gibi huzur ve güven içerisinde yaşat buyuruyor. Bunu böyle yapabilmek için önce okuyup öğrenecek ve düşünerek yaşayacaksın. Çünkü düşünerek yaşayan insan en az hata yaparak hayatını sürdürür. Düşünerek yaşamak için önce okuyup öğrenecek kendini değiştirip en özel ve en önemli sermayen olan aklını geliştireceksin.

Akıl öyle yattığın yerden gelişmez. Okuyup öğrenecek ilim bilim sanat tahsil edeceksin. Neticede düşünerek yaşayacaksın. Okuyup öğrenirsen istediğin gibi hür ve özgür düşünerek huzur ve güven içerisinde yaşar, birlikte yaşadıklarının da kendin gibi hür ve özgür yaşamasına insanca katkı sağlarsın. 

Bugün,

Eğer kocan 3 defa boş ol deyip seni kapının önüne koyamıyorsa ve sana nafaka ödemek zorundaysa,

Mahkemeler seni insan yerine koyup şahit olarak dinliyorsa,

Mirastan erkek kardeşin ile aynı payı alabiliyorsan,

Yobazın biri 9 yaşındaki kızına sulanamıyorsa,

Yalnız başına seyahat edebiliyorsan,

Yalnız başına bir otelde kalabiliyorsan,

Bunları yalnız ve yalnız Atatürk'e borçlusun..!

(Karikatür: Atatürk'ün ölümünden sonra ağlayan Türk kadını. 17 Kasım 1938. 

 


Bu haber toplam 831 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları