HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Her Canlı Dünyayı Titreten Muhammed Ali Gibi Doğar ve Ölür...

13 Mayıs 2023 Cumartesi Saat: 09:23

Tüm canlılar, özelliklede Akıl sahibi canlı olan insanlar için önemli olan hayırlı ömür, hayırlı ölümdür...

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali de doğdu, kabiliyeti gereği üstlendiği mesleğini insani kurallara göre icra edip günü geldiğinde ebediyete göçtü.

İnsan ebediyete göçtükten sonra toplumda yaşadığı müddetçe yaptığı olumlu yada olumsuzluklarıyla anılır Muhammed Ali gibi.

Yüce Allah ın yarattığı tüm insanlar gibi Muhammet Ali de dünyanın bir ülkesinde dünyaya geldi.Birlikte süre birlikte dünyayı paylaştığı insanlarının mensubu olduğu dini değiştirerek Müslümanlığı seçti.

Müslümanlığı seçtikten sonraki insani tutum ve davranışlarıyla Yüce Allah'ın ne isterseniz yalnız benden isteyin buyruğuna uyarak kalan ömrünü  Allah'ın buyruğu doğrultusunda tamamlayıp Yüce Allah'ın ölümsüz kulları arasındaki yerini aldı.

Sultan Süleyman'a kalmayan fani dünya Muhammet Aliyede kalmadığı gibi  kimseye kalmaz.

İnsandan geriye, kendinden sonra fani dünyayı paylaşacak silsilesine iyi ise iyiliği, kötü ise kötülüğü miras kalır.

Yüce Allah akıl verip insan olarak yarattığı dili, dini ırkı ve rengi tüm insanlara önce okuyup öğrenip iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan olun buyurmaktadır.

İnsan dünyaya gözlerini açtığı gibi okumadan öğrenmeden ilim, bilim sanat tahsil etmeden huzur ve güven içerisinde insanca yaşama hakkına sahip olsa  Yüce Allah yarattığı tüm kullarına siz kullarım için en büyük baş belası sizlerin içinde olup okumamış öğrenmemiş cahil insanlardır diyerek, cahillikten ve cahil insanların zulmünden kurtulmak ve İnsanca yaşam sürmek için tüm kullarına oku ey kulum oku buyurarak cahillikten kurtulun demiş. 

Yüce Allah yarattığı tüm kullarına tüm kötülüklerin anası cahilliktir, Cahil insanlardı buyuran Yüce Allah bunun için oku öğren önce kendin değiş, sonra aklını geliştir ve düşünerek yaşa ve yaşat demiş...


Bu haber toplam 904 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları