HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

AKIL

12 Mayıs 2023 Cuma Saat: 08:59

Yüce Allah'ın insanlığın en büyük baş belası cahillikten kurtulup huzur içinde yaşaması için "OKU" ey kulum "OKU" buyruğu gereği insanlar akıl sağlığı yerinde insanlar okuyup öğrenmedikçe, kendilerini değiştirmedikçe akıllarını geliştirmedikçe yılların yıldırım hızıyla değişmesinin insanlığa hiç bir faydası yoktur, olmaz ve olmamıştır da.

Yatarak ne karın doyar, nede arzulanan hür ve bağımsız güzel hayat yaşanır. Güzel hayat yaşamak ve yaşatmak için yüce Allah’ın OKU buyruğu gereği öncelikle okuyup öğrenecek kendini değiştirecek aklını geliştireceksin ki yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanlar ile birlikte omuz omuza yaşayıp birlikte yaşadıklarının da aynı minval üzere yaşatacaksın. Yüce Allah yarattığı tüm kullarının okuyup öğrenerek ve ayılıp uyanarak özgürce yaşamaları için dinde asla zorlama olmadığını açık açık buyurmuştur. Yüce Allah yarattığı tüm kullarına, bana ait kusurlarınızla gelin, ama kul hakkıyla gelmeyin karışmam buyurarak insanların birbirlerinin hayat anlayışına zerrece müdahale etmeden yaşamaları gerektiğinin altını kendisiyle yarattıkları arasında manevi sevgi ve saygı bağı oluşturması için indirdiği kutsal dinde zorlama yoktur, hiçbir insanın bir diğer insana bana ait din dahil hiçbir konuda hesap sormasının mümkün olmadığını açık açık beyan etmiştir. Ama yüce Allah’ın din iman konusundaki açık uyarılarına rağmen halen daha okumayan öğrenmeyen insanlar yüzünden nerede ise tüm insanlık çile çekiyor.

Ama sorumluluk duygusuyla yaşayan fakir yada zengin insanlar değişen hiç ama hiçbir şey yok, çünkü hayat kaldığı yerden, hayata iken öpmeye koklamaya kıyamadığın en önemli varlıkların olan annen, baban, eşin ve hatta evladın öldüğünde devam ettiği gibi aynen devam ediyor, çaresiz edecekte.… 

Yıldırım hızıyla değişen yıl değil, insan ve canlı hayatı olmalı ki, fani dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel akıl sahibi canlısı olan insanlar yıl ile birlikte kendilerinin ve birlikte fani dünyayı paylaştığı insan dostu canlılarında hayatlarında yaşadıkları olumlu değişiklikleri fark ederek yeni yıla huzur ve güven içerisinde merhaba demeli.

Dünya insanı ve insan dostu canlılarıyla, dağıyla, taşıyla, kurduyla kuşuyla, ovasıyla denizi deresi ve ırmağı ile bir bütündür. Dünyaya ve hayata dair her şey, her hizmet insanlar eliyle yapılan insan ve insan dostu canlılar içindir. 

Yüce Allah fani dünyadaki idareyi akıl vererek yarattığı insanın iradesine bırakmıştır. Dünyaya ve hayata dair her şey, her olumlu ve olumsuzluk insan ve canlı hayatını olumlu ve olumsuz yönde etkiler. Yıllar hızla değişiyor. Ama önemli olan fani dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel akıl sahibi canlısı olan insanın hızla değişen yıllar gibi değişmesi ve gelişmesidir. 

İnsan değişmediği, aklı gelişmediği müddetçe yılların yıldırım hızıyla değişmesi önemli değil. Önemli olmadığını akıl sağlığı yerinde tüm insanlar görerek yaşıyor ve anlıyor. Çünkü yıllar değişiyor ama insanların derdi ve sıkıntısının kısmen de olsa değişmesi şöyle dursun, kaldığı yerden aynen yada artarak devam ediyor.

Yılların hızla değişmesinden ziyade, dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel canlısı olan insanların değişmesi. İnsanın değişmesi ve en önemli sermayesi olan aklının gelişmesi için, insan okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil edecek. Okumadan. Öğrenmeden ilim, bilim, sanat tahsil etmeden insanın değişmesi aklının gelişmesi mümkün değil.

Sözün özü dün olduğu gibi bugünde hızla değişen tek şey tarih, dünyaya ve hayata dair her şey başladığı yerde duruyor. Mesele değişen tarihle birlikte dünyaya ve hayata dair insan ve insan dostu canlıların yaşamı değişmeli. Bunun için değişmesi gereken tarih değil tarihi yazan insanın kendisidir ve en önemli sermayesi olan aklıdır.

İş dönüp dolanıp yüce Allah’ın yarattığı tüm kullarına insanların ve insanlığın en büyük baş belası cehalettir cahilliktir, cehaletten, cahillikten kurtulup huzur ve güven içerisinde insanca yaşamanın ve birlikte yaşadıklarını da aynı minval üzere yaşatmanın yolu okuyup öğrenmekten, kendini değiştirmekten ve en önemli sermayen olan aklını geliştirmekten geçtiği için “OKU” ey kulum buyurduğu gibi okumaya öğrenmeye, ilim bilim sanat tahsil ederek insanın değişmesine aklının gelişmesine gelip dayanıyor. 

Neymiş akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde insanlar okurlar ve, misafir olarak yer aldığımız fani dünyada okumuş, öğrenmiş kendilerini değiştirmiş, aklını geliştirmiş huzur ve güven içerisinde insanca yaşam süren insanlar ve mensubu oldukları ülkeler gibi bizlerde okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek kendimizi değiştirerek, en önemli sermayemiz olan aklımızı geliştirerek değişen yıllara değişen çağdaş dünyaya insanlara ayak uydurarak huzur ve güven içerisinde insanca yaşayacağız, birlikte fani dünyayı paylaştığımız insanlar ve insan dostu canlılara da aynı minval üzere hayat yaşatacağız.

Çünkü okumayan öğrenmeyen insanların ve mensubu oldukları ülkelerinin yürekler acısı vahim durumlarını sizler bizlerden daha iyi görüyor ve izliyorsunuz.

Bizden önceki nice fakir yoksul, naçar yetkili yetkisiz insanların da olduğu gibi misafir olarak bulunduğumuz iki günlük fani dünyada huzur ve güven içerisinde insanca yaşamanın ve birlikte yaşadıklarımızı da aynı minval üzere yaşatmanın ilk ve tek yolunun insanların en büyük baş belası cehaletten ve cahillikten, okuyup öğrenerek kurtulmaktan geçtiğini bilerek ve isteyerek yaşamaktır diyor saygılar sunuyorum


Bu haber toplam 849 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları