HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

HAK

11 Mayıs 2023 Perşembe Saat: 11:16

 İyilik, karşılık beklemeden yapılmalıdır. İyilik ettiğin kimse senden iyilik gördüğünü bilmese de Allah iyilik yaptığını bilir ve seni ya bu dünyada ya da öteki dünyada mutlaka ödüllendirir.Çünkü yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı dili,dini,ırkı ve rengi ne olursa olsun her insan doğduğu değil önce iş yapmak için giderek yaşamaya karar verdiği havasını teneffüs ettiği helal çalışıp helalinden kazanarak ekmeğini yiyerek kendini ve ailesinin karnını doyurduğu ve yaşadığı yerden ve birlikte fani dünyayı paylaştığı insanlar ile insan dostu canlılardan sorumludur…Bende Ünye de doğdum, Ünye de kalarak Ünye’de Ünyeliler ve Ünye de yaşayarak iş yapan insanlardan nasiplenip doyuyorum ailemi de Ünye de doyuruyorum. Ve öncelikle Ünye’den sonra ülkemden ve tüm insanlar ile insan dostu canlılardan sorumlu olduğumu bilerek Ünyeliler diyorum. Diğer yerleşim yerlerinde görevli insanlar ve basın mensupları da kendilerinin doydukları yerlerden ve insanlardan sorumlu olduklarını bilerek yaşayasınlar ve görevlerini icra etsinler.

Bir bardak sütün hatırı:

--Howard yoksul bir ailenin çocuğuydu ve okul giderlerini karşılamak için kapı kapı dolaşarak eşyalar satıyordu.

O gün, hiçbir şey satamamıştı ve karnı da çok açtı.

Bundan sonra çalacağı ilk kapıdan yiyecek bir şeyler istemeye karar verdi.

Kapıyı açan sevimli genç bayanı görünce utandı.

Yiyecek bir şeyler yerine "Affedersiniz,bir bardak su rica edebilir miyim?" diyebildi yalnızca.

Genç bayan, çocuğun aç olabileceğini düşünerek kocaman bir bardak süt getirdi ona. Çocuk, sütü yavaş yavaş içine sindirerek içtikten sonra"Çok teşekkür ederim, borcum ne kadar?"diye sordu genç bayana.

Genç bayan, "borcunuz yok" diyerek,yüzünde sıcak bir gülümsemeyle devam etti;"Annem, gösterdiğimiz şefkat ve nezaket karşılığı olarak asla bir bedel ödenmesini beklemememizi öğretti bize" dedi.

Çocuk "o halde çok teşekkürler, yürekten teşekkür ederim size" dedi. Howard Kelly,evin önünden ayrıldığı zaman kendisini yalnızca bedensel olarak değil,ruhsal olarak da güçlü hissediyordu.

--Yıllar sonra genç bayan çok ender rastlanan bir hastalığa yakalanmıştı. Yöredeki doktorlar çaresiz kalınca, hastalığı ile ilgili araştırmalar yapılması için onu büyük kente gönderdiler.

Dr. Howard Kelly, konsültasyon yapması için çağrıldığı hastanın hangi kasabadan geldiğini duyunca heyecanlandı. Artık genç olmasa da yıllar önce kendisine sevgiyle yaklaşan bayanı ilk gördüğü anda tanımıştı ve onun yaşamını kurtarmak için elinden geleni yaptı.

Uzun süren tedaviden sonra bayan sağlığına kavuştu. Dr. Kelly, denetlemesi için önüne getirilen faturaya şöyle bir baktı ve üstüne bir şeyler yazarak zarfın içine koydu ve hasta bayanın odasına gönderdi.

Kadın elleri titreyerek aldı zarfı eline.

Açmaya korkuyordu... Hastane faturasını asla ödeyemeyeceğini ve geri kalan yaşamı boyunca bu faturayı ödemek için çalışacağını biliyordu.

Sonunda zarfı açtı ve faturaya iliştirilmiş bir not dikkatini çekti. Kâğıtta şunlar yazılıydı:

"Hastane giderlerinin tamamı bir bardak süt karşılığı ödenmiştir. ".Steve Goodier...


Bu haber toplam 835 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları