HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Muzaffer Günay

Muzaffer Günay

GAZETECİLİK ZOR İŞTİR

8 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 11:23

 İşin doğrusu şudur ki, gazetecilik en genel manada oldukça meşakkatli, yoğun emek gerektiren bir başka ifade ile mesai kavramını kabul etmeyen bir meslektir.

Benim gibi 1970’lerin ikinci  yarısından itibaren ömrünü bu mesleğin içinde geçirenler, ne demek istediğimi çok net anlayacaklardır. Gazetelerde yazmaya önce Yerel gazetelerde değil, ulusal  gazetelerde başladım.

 Hiç unutamam, ilk yazım, 1979 yılının son ayında o günden beri hala yayınlanan Milli Gazete’de“Zıtların Dengesinde Rahmet ve Gazap” başlığı ile yayınlanmıştı. Yönetmen Mesut Uçakan’ın “LANET”ten  sonra çektiği  ikinci filmi idi ‘Rahmet ve Gazap” adlı köşe yazımın konusu. İtiraf edeyim ki, ne kadar sevindiğimi anlatmaktan hala acizim. Demek ki, fıtratımda varmış bu yetenek. Yoksa, nitelikli bir köşe yazarı olmak, kolay olmaması bir yana tahmin edilenden çok daha netamelidir.

                              ………………………………. 

1982 yılında Kırıkkale Lisesi’ne öğretmen olarak tayin oldum. Daha birkaç aylık öğretmen iken kucağımda bulmuştum köşe yazarlığını. Nasıl mı? Kısaca şöyle: 

Bir gün öğle sonrası çarşıda Bahaddin abinin kitapevinde sohbet ederken  içeri giren bir muhterem, selam verdi ve gösterilen tabureye oturdu. Bahaddin abi, Ali Çetin adlı zata, gazete işlerinin nasıl gittiğini sorunca, kısa bir bilgilendirmede bulunan gazete sahibi, iyi bir köşe yazarı aradığını ama henüz bulamadığından yakını. O arada Bahaddin abi, beni işaret ederek; “ aradığın o köşe yazarı burada işte. “ demesin mi! Hem şaşırdım, hem memnun oldum işin gerçeğini söylemem gerekirse. Uzatmayalım; Ali Bey ile konuşup anlaştık. Köşe yazarlığı için ‘Bismillah, ya Rabbi beni mahcup etme!” duasını içimden okuyarak teklifi uygun bulduğumu söyledim. 

Bir ay boyunca Pazar günleri haricinde her gün yazmayı ihmal etmedim.

Hızlı geçelim: üç ay sonra gazetenin genel yayın müdürü olarak yeni ve ikinci bir iş daha yüklendi omuzlarıma. Gazetenin adı “İL Gazetesi” idi. Niçin böyle bir isim verildiğine gelince: Kırıkkale  ilçesi, bağlı olduğu Ankara’dan  ayrılarak “İL” olmak için yoğun bir çalışma halinde idi ve nitekim çok geçmeden bu emelleri  gerçek olmuştu Kırıkkalelilerin.

Biz, her bakımdan imkansızlıklara rağmen gazeteyi istikrarlı olarak sürdürmüştük.

  Gazetecilik sektörünün her kademesinde bulunmak, görev yapmak nasip oldu. Hiç şikayetçi olmadım. Yorucu fakat memnuniyet kat sayımı yukarı yukarı taşıyan bir işlev gördü benim için. ( devam edecek)

      ………………………………………..

Hayırlı olsun!  07 Nisan, 2023  Cuma


Bu haber toplam 1.062 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları