HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Okumak, Cahillikten Kurtulup Huzur İçinde Yaşamaktır

18 Mart 2023 Cumartesi Saat: 08:27

Yüce Allah’ın “OKU” buyruğu gereği okuyup öğrenen insan, insanlığın en büyük baş belası cahillikten kurtulur, huzur ve güven içerisinde kendi istediği gibi hür ve özgür yaşar, birlikte yaşadıklarını aynen kendisi gibi huzur ve güven içerisinde insanca hür ve özgür olarak yaşatır.

Okuyup öğrenmez ve cahillikten kurtulmaz ise, günümüzde olduğu gibi başkalarının salyalı ağzına bakarak, onların müsaade ettiği kadar yaşar ve öylede yaşıyor zaten… Kendi hür iradenle özgür yaşamak istiyorsan okuyup öğrenerek insanlığın baş belası cahillikten kurtulacaksın.

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sağlığı yerinde insanlar, okurlar ve birlikte yaşadığımız Ünyeliler, bugün sizlerle yazar Emine Çoban hanımefendinin” "Bir defasında hocama dedim ki” başlığı altında kaleme aldığı makalesini paylaşarak, okumanın kitap, dergi gazete ne okursan oku, yeter ki bulduğun, işinden arda kalan boş zamanında oku, yüce Allah’ın buyruğu gereği oku. Okumadan dünyaya ve hayata dair hiçbir şey öğrenemezsin.Öğrenmezsen günümüzde olduğu gibi başkalarının salyalı ağzına bakarak hayatına yol ve yön verirsin. Okumak öğrenmektir. Okumak değişmektir. Okumak aklı geliştirmektir. Okumak dünyaya insanlara, olumlu ve olumsuz olaylara bakışı değiştirmektir.

Herkesi hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah yarattığı dili, dini ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanlara niçin oku ey kulum oku öğren değiş, geliş dedi.

Yaratılan tüm insanlar dünyaya bomboş ve cahil olarak gözünü açtığı için, insanlar okusun öğrensin, kendini değiştirsin, aklını geliştirsin diye oku dedi yüce Allah tüm kullarına. Okumaz öğrenmezsen cahil kalırsın. Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı insan okuyup öğrenirse, ilim, bilim sanat tahsil ederse, kendini değiştir ve aklını geliştirirse insanlığın en büyük baş belası cehaletten, cahillikten kurtulur. Hem kendisi, hem de birlikte yaşadığı insanlar rahat eder.

Bu makale insanları okuyup öğrenerek insanlığın en büyük baş belası cahillikten, cahil insanlardan ve idarecilerden kurtarmaya davet ediyor.

Kitap okumak bir şeye yaramaz, çünkü kitap okumak çok şeye yarar!

"Bir defasında hocama dedim ki:

-Bir kitap okudum ama zihnimde kitaptan hiçbir şey kalmadı. Bana bir meyve uzattı ve dedi ki:

-Bunu ağzında çiğneyip ye. Yedikten sonra sordu:

-Şimdi sen büyüdün mü?

-Hayır, dedim.

Dedi ki: -Büyümedin ama o meyve vücuduna dağıldı; et oldu, kemik oldu, sinir oldu, deri oldu, tırnak oldu, hücre oldu… Anladım ki, okuduğum kitap da öyle dağılıyor:

Bir kısmı kelime dağarcığını zenginleştiriyor.

Bir kısmı bilgi ve irfanını artırıyor, bir kısmı ahlakını güzelleştiriyor, bir kısmı yazı ve konuşmada üslubuna incelik katıyor, bir kısmı hayata farklı bakmanı sağlıyor, bir kısmı içindeki sevgi-merhameti arttırıyor, bir kısmı özgüvenini arttırıyor, düşünmeni, sorgulamanı tetikliyor, olaylar karşısında nasıl davranman gerektiğini öğretiyor.

Her ne kadar sen bunların farkında olmasan da! Kitap okumak bir şeye yaramaz, çünkü kitap okumak çok şeye yarar! O kadar çok şeye yarar ki neye yaradığını söylemek imkânsızdır."


Bu haber toplam 761 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları