HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Siz Hiç Vatanının Dışında Huzurla Yaşayan İnsan Gördünüz mü?.!

17 Mart 2023 Cuma Saat: 08:06

Duraid Lahham ”Siz hiç toprağından göç eden ağaç gördünüz mü.?! Ağacı topraktan ayırırsanız, o ağaç kurur. Vatan topraktır, biz ise ağaç..

Suriyeli sanatçı Duraid Lahham,eli ayağı düzgün akıl sağlığı yerinde ama dün bugün ve halen daha hazırcı kul hakkı yemeyi hayat biçimi haline getirmiş idareciler ve bu tür idareciler sayesinde bedava yaşamaya alışmış hazırcı zavallılar ”Siz hiç toprağından göç eden ağaç gördünüz mü.?! Diye size laf söylüyor, size.Siz hiç vatanının dışında huzurla çalışan ve yaşayan insan gördünüz mü? Birazcıkta olsa insanlıktan zere kırıntı kalmışsa benliğinizde bu sözden yola çıkarak bedava kul hakkı yiyerek geçinmeyi bırakır, helal üretip helal tüketmek için gece gündüz çalışarak cennet vatanınız, ülkenize Ünye’nize ve insanlarınıza sahip çıkıp faydalı insanlar olmak için gayret sarf edersiniz…

Akıl sağlığı yerinde okumuş, öğrenmiş Sorumluluk duygusuyla yaşayan saygıdeğer insanlar, okurlar ve birlikte yaşadığımız Ünyeliler” bugün sizlerle yazar Hüseyin Uzun kardeşimizin icra ettiği ekmek kapısı mesleği gereği komedyenlik yaparak halkını ve izleyenleri güldürerek yaşamını sürdüren Suriyeli komedyen Duraid Lahham'ın (Nam-ı diğer Ghawwar)’in gözleri yaşartan boğazları düğümleyen röportajından kaleme aldığı özel ve önemli bir kesiti paylaşarak vatan anannın ne mek olduğunu halen daha anlamadan boş yaşamaya devam eden hazırcı insanlar ile hazırcı seçilmiş ve atanmış idarecilerin ayılıp uyanarak kendilerine gelmelerine karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Suriyeli komedyen Duraid Lahham'ın (Nam-ı diğer Ghawwar) gözleri yaşartan boğazları düğümleyen röportajından bir kesit.

Bu sefer gerçekten hiç güldürmedi...

Spiker;

“Size kucak açmış onca devlet varken, refah içinde ve güvende yaşamak varken hem de siz ve aileniz onca tehdit alırken, siz ülkenizde kalmayı tercih ettiniz. Neden..??”

Duraid Lahham (Ghawwar-ıt Tavşe):

Anneniz hasta olsa gidip hemen başka anne mi arar, yoksa başında durup iyileştirmeye mi çalışırsınız..?

VATAN, ANNE GİBİDİR.!

Yoksul ise varlığıyız, yaşlı ise bastonuyuz, hasta ise ilacıyız, üşüyorsa elbisesi ve yalınayaksa ayakkabısı oluruz.

Siz hiç toprağından göç eden ağaç gördünüz mü.?! Ağacı topraktan ayırırsanız, o ağaç kurur.

Vatan topraktır, biz ise ağaç..


Bu haber toplam 746 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları