HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Eşit Onur ve Şereftir

14 Mart 2023 Salı Saat: 08:19

Namus dendiğinde bazılarının aklına dün bugün ve halen daha ülkede Ünye de ve dünyada özellikle de Ortadoğu coğrafyasında gelen sadece kadın değil, olmaz, olamaz, çünkü Allah kadını ve erkeği eşit hatta varlık sebebimiz kadını erkeğe oranla önde gösterdi haklı olarak. Burada eğri oturup doğru konuşmak gerekirse ki evet gerekir ve gerekli. Tek tek kadının erkeğe oranla üstün vasıflarını saymamıza gerek yok. Türkçe namus, akıl sağlığı yerinde düşünerek yaşayan kadın içinde, erkek içinde eşit onur ve şereftir.

Allah yarattığı kadına ve erkeğe vereceğini vermiş, diyeceğini demiş. Her şey gün gibi ortada. Bu yüzden görünen köy akıl sağlığı yerinde insanlar için kılavuz istemez. Kadın ana rahmine düştükten ölene kadın, Erkek belli bir yaşa gelinceye kadar erkek. Bu İşin Lamı Cimi yok. Çünkü akıl insanoğlunun kadın ve erkek en özel ve en önemli sermayesidir. Aklını kullanmayı bilen huzur ve güven içerisinde yaşar ve beraber yaşadıklarının aynen kendileri gibi huzur ve güven içerisinde yaşatır. Aklını kullanmayı bilmeyenlerde bizler gibi kendimiz kendi öz örf ve ananelerimiz dururken birilerini taklit eder ise kullanmayı bilmediği aklı yüzünden sürünür.

Doğru birdir ve dünyanın her yerinde doğrudur. Bu düşünceyle hareket eden namus kavramının sadece kadınla değil, kadın ve erkek ile eşit değerlendirilmesi gerektiğini bilir. Ve bu minval üzere hayatına yön vererek misafir olarak yer aldığı fani dünyada rahat eder ve birlikte dünyayı ve hayatı paylaştıklarını da rahat ettirir.

Namus = Honneur Fransızca

Namus = Honor İngilizce

Namus = Honor İspanyolca

Namus = Onore İtalyanca

Namus = Onur Türkçe

Demek ki neymiş, Namus Arapça bir kelime imiş bunun diğer dillerdeki karşılığı onur, şeref ve dürüstçe yaşamakmış, öyle Arap sapkınlığından kalan düşüncelerle kadınların bacak arasında değilmiş. db. Ve İnsan Sayfasından Alıntı


Bu haber toplam 756 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları