HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Aklımız Hazinemiz

3 Şubat 2023 Cuma Saat: 08:10

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sağlığı yerinde insanlar, okurlar ve Ünyeliler, bugün sizlerle en önemli sermayemiz olan aklımızı iyi kullanmamız yönünde tavsiyede bulunun akıl sağlığı yerinde, ülkede, Ünye de ve özellikle de Müslüman geçinen coğrafyadaki sayıları bir elin beş parmağını geçmese insanlığın huzurlu ve güvenli geleceği için var güçleriyle çalışan insanlarımızın, idarecilerimizin ve sanatçılarımızın söyledikleri gibi iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insanlarımızdan, örnek aile reislerimizden ve örnek sanatçılarımızdan Müjdat Gezen beyefendinin “Aklımız Hazinemiz” başlığı altında kaleme aldığı makalesini paylaşarak insanlarımızın en önemli sermayesi olan aklını kullanmakta güçlük çeken insanlarımızın ayılıp uyanarak kendilerine gelip aklını doğru kullanmalarına karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Müjdat Gezen ”Aklımız Hazinemiz”Onu koruyup geliştirmek vazifemiz. Bazen politikacılar aklımızla alay ederler. Genellikle de onu kullanmamızı istemezler. Ben akıllı kişilerle arkadaşlık etmeyi seçtim hep. Aptallarla işim olmaz. Aptal arkadaş adamı geri götürür. Aptal arkadaştan uzak duracaksın. Bu bir öğüt değil, bakın yanlış anlamayın. Ben böyle yaptım. Hep, onu anlatıyorum. Yoksa bana ne. Bazı kişiler özellikle aptallarla dolaşır ki kendi akıllılığı öne çıksın. Güzel kızlar tanırım, en yakın arkadaşları o kadar güzel değildir.

Onlarla dolaşırlar. Başkalarının omuzuna basarak yükselmeye. Çalışmanın ne yararı olabilir ki?

Üstelik ayıp da. Benim arkadaşlarım akıllıdır. Hatta bazıları benden daha akıllıdır. Çok daha kültürlü olanları vardır. Bana yararlı olurlar. Yaşamımı değiştirirler. Hayatıma kalite katarlar. Böylelerini bulun. Onlarla dost olun .Zararı yok ,yararı çok olan işler böyledir.

Egoistlerin kendisini güçlendirmek için en çok başvurduğu yöntemlerden biri, şikâyet etmektir. Eckhar Tolle

Hayat

Ben bir yaprak gibi savruldum

Ateşlerde yandım kavruldum

Duru bir suya düştüm duruldum

Kardaş

Ben bu hayattan biraz yoruldum diyerek makalesini noktalayan Müjdat Gezen kardeşimizin üstüne basa basa tekrarladığı hazinemiz olan aklımız hepimizin en önemli sermayesidir.

Akıl kullanmasını bilen tüm insanlar için kaledir. Ve aklını doğru kullanmayı bilen insanlar ve mensubu olduğu ülkeler cennettir. Aynı akıl kullanmasını bilmeyen tüm insanlar için olduğu gibi idareciler içinde püsküllü beladır. Mensubu oldukları ülkeleri de cennet değil cehennemdir.

Akıl yattığın yerde yerde değil, ancak okuyup öğrenerek gelişir…

Yüce Allah yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm kullarına bahşettiğien önemli sermayeleri olan aklını okuyup

öğrenerek geliştirip doğru kullanmalarını nasip ve müyesser eylesin. Müjdat Gezen Cumhuriyet Gazetesi. 


Bu haber toplam 597 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları