HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Atatürk Kimi Yenmiş?

1 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 08:13

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde insanlar, okurlar ve Ünyeliler, Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı insan dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun dünyanın her yerinde insandır. Okuyup öğrense de okumayıp öğrenmese de insan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde kendine ailesine, çevresine ve insanlarına ve insan dostu canlıların hak ve menfaatlerine saygılı tutum ve davranış sergileyerek insanca, yaşama ve birlikte fani dünyayı paylaştığı tüm canlıları da aynı minval üzere yaşatma hakkına sahiptir.

Bunu özgür ve bağımsız bir şekilde yaşama hakkına sahip insanlar gerçekleştirir.

İnsan hür ve özgür değilse birlerinin emri altında ve o birilerinin müsaade ettiği kadar hür ve bağımsızdır. Aksi halde özgür değil, köledir.

Şimdi gelelim özgür ve köle olarak yaşamanın kural ve kaidelerine…

Bugün sizlerle özgür ve köle olarak yaşamanın akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde tüm insanlar için ne anlam ifade ettiğini,1920 yılında Bursa işgal edilir, Yunan kumandan Sofoklis Osman Gazi'nin türbesine gelerek kolunu sandukanın üzerine saygısızca koyar ve "haydi Osman kalk da milletinin şerefini kurtar" der. Şeklindeki ifadeler ile kaleme alan Yazar Turan Akkılıç beyefendinin makalesini” Atatürk Kimi Yenmiş ”başlığı altında paylaşarak, iki günlük fani dünyada insanların huzur ve güven içerisinde insanca yaşamalarının nedenli büyük önem arz ettiğini halen daha anlamak istemeyip birilerinin paçasına yapışarak köleliği savunmaya kalkan akıl yoksunu insanlarımızın okuyup ayılarak kendilerine gelip insanca hür, özgür ve bağımsız yaşamalarına karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Elbette ki Osman Gazi kalkamaz ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kurtuluş savaşında bütün emperyalist cepheyi yenince hem milletin hem de Osman Gazi'nin şerefini kurtarır.

Atatürk ve Türk milleti sadece yunanı söküp bu topraklardan atmadı. Fransız’ı, İtalya’nı, İngiliz ide Türk ordusuna ve kuvarsına yenildi. Anadolu’dan öyle çekildi. Ellerindeki sevr-i paçavrası da acı bir hatıra olarak kaldı.

Ama bu olaya en çok üzülen iki kişi vardı. İngiliz başbakanı Loyd George ve son Osmanlı padişahı Vahdettin. Haklılarda. Cumhuriyet kurulunca Vahdettin saltanatından ve zevki sefasından oldu. Atatürk İngilizleri yenince de bütün İngiliz sömürgelerinde ayaklanma ve bağımsızlık hareketleri başladı ki, buda güneş batmayan imparatorluk diye lense edilen İngiliz’inde dünya liderliğini yitirmesine yol açtı.

Şimdi ortalıkta dolaşan cahil, ukala Osmanlı torunlarına soralım. Atatürk kimi yenmiş? Bütün emperyalizmi değil mi? Kimin namusunu kurtarmış ? Bütün Anadolu halkının ve Osmanlı padişahlarının değil mi ? Ve üstelik bütün bu yeteneksiz, cahil ve korkak padişah cenahının borçlarını da Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti ödemiş.

Yani bir devrin bittiğini. Ümmet diye bir değerin tarihe karıştığını. Savaşı kazanan Türk milletinin de haklı olarak kendi cumhuriyetini, milli devletini kurduğunu anlamayıp da halen ortalıkta salya, sümük dolaşanlara sormak lazım. Sizleri besleyen ve yemleyen hala İngilizler mi?


Bu haber toplam 596 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları