HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Yalnızca Bir Günah Vardır, O da Hırsızlıktır…

25 Ocak 2023 Çarşamba Saat: 08:04

Sorumluluk duygusuyla yaşayan saygıdeğer insanlar, okurlar ve Ünyeliler, bugün sizlerle yazar Murat Demirocak kardeşimizin “Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır.” Başlığı altımda kaleme aldığı yazar Khaled Hosseini (Uçurtma Avcısı)’nın makalesini paylaşarak dünyada insanların işleyebileceği tek bir günahın “Hırsızlık” olduğunu kabul edip hırsızlıktan, arsızlıktan, namussuzluktan uzak, haktan, hukuktan ve adaletten yana olup huzur ve güven içerisinde insanca yaşamalarına karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı insan dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun dünyanın her yerinde insandır. İnsan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde insanca yaşama hakkına sahiptir. Bu yüzden yüce Allah’ın insan olarak yarattığı tüm insanlar önce okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan olup hakkı, hukuku ve adaleti bilerek yaşayacaklar ve beraber yaşadıkları insanları da aynı minval üzere yaşatacaklar.

Hakkı hukuku ve adaleti bilerek yaşayan hiçbir insanın haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik yapma şansı yoktur olmazda. İyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insanlıkta mensubu olduğumuz kutsal dinimiz İslam bize yalan söylemeyi haram kılmaktan öteye yasaklamıştır. Bu yüzden İyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insanlıkta sadece mensubu olduğumuz Müslümanlara değil, tüm insanlara yaşamımızla örnek olmamız gerekirken iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insanlık üzerine Müslüman insanlar dışındakilerden yazar Khaled Hosseini ” Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır.

Onun dışındaki bütün günahlar hırsızlığın çeşitlemesidir... Diyerek iyi insanlık dersi vermektedir.

Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun.

Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun.

Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın.

Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun.

Kendisine ait olmayan bir şeyi alan insan, bu ister can olsun ister bir dilim nan (Ekmek) adiliktir.

Çalmaktan daha kötü bir suç yoktur. Diyerek en son sözünü baştan söylemek suretiyle anlayan ve anlayarak yaşamak isteyen insanlara ayılıp uyanarak kendilerine gelerek hırsızlıktan uzak durmak suretiyle huzur ve güven içerisinde yaşam sürsünler istedikleri için diyeceğini demiş…

Ama, iki günlük fani dünyada Allah’ın akıl vererek yarattığı tüm insanlar dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun hep beraber omuz omuza helal çalışıp helal üreterek tüketmekten yana olmak yerine, yattıkları yerden çalışmadan üretmeden hazırı tüketerek sadece koltuklarını korumak ve bedavadan hayat sürmek isteyen bencil idarecilerin fakir çalmasını bilmediği için fakirdir söylemleriyle düzgün yaşam sürmek isteyen insanlara kötü örnek olmalarına ne demeli…Ve insan hayatında yalnızca bir günah olduğunu ve onunda” Hırsızlık” olduğunu düzgün yaşamak isteyen insanlara, kendinden başkasını düşünmeyen, kendinden başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşam hakkı tanımayan böyle bencil idareciler oldukça nasıl anlatmalı Allah aşkına… Khaled Hosseini (Uçurtma Avcısı)

 


Bu haber toplam 602 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları