HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

EĞİTİM

23 Ocak 2023 Pazartesi Saat: 08:18

 İnsan hayatını tertip ve düzene koymak suretiyle hayatı daha kolay ve daha rahat yaşanır hale getirmeye yönelik olarak insanlar tarafından insan hayatına dair konulan kural ve kaideler özeldir önemlidir… Bu kural ve kaidelere eksiksiz uyarak arkadaşları içerisinde derslerine ayrı bir önem vererek takdir ve teşekkürle ödüllendirilen öğrenciler gibi iş hayatında başarılı işlere imza atarak toplumu idare edenler tarafından görülerek teşekkür ve takdir belgeleriyle ödüllendirilmek ayrıcalıktır ve daha çok iş insanını üretim alanında başarmaya teşvik etmesi adına çokta önemlidir. 

İnsanoğlu başarısının takdir edilmesinden onur duyar duymalıdır da.

Takdir ve teşekkür belgesi vermekten ziyade hak ederek takdir ve teşekkür belgesi almak özeldir önemlidir. Ama günümüzde olduğu gibi Allah’ın rızasına mazhar olmak için var güçleriyle çalışanlara verilmek yerine, kulun rızasına mazhar olmak için gösteri amaçlı, terfi amaçlı, kademe atlama amaçlı çalışanlara verilerek sıradanlaştırılmadığı müddetçe önemlidir.

20 Ocak 2023 Cuma günü ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve Çaybaşı ilçelerinde de okullar yarıyıl tatiline giderek öğrencilerine karnelerinin yanında takdir ve teşekkür belgeleri sundular…

Takdir ve teşekkür belgelerini öğrencilerin elinde gören Ünye Tarım Orman ve ilçe müdürlüğünden emekli Ziraat teknikeri ve önümüzde yapılacak Çaybaşı Ziraat odası başkanlık seçimlerinde  mesleki tecrübesini doğup büyüdüğü memleketi Çaybaşı’nda aday olduğu oda başkanlığını kazanması halinde insanlarına üreterek tüketmenin ve var olduğumuz toprağın insan hayatı için ne denli büyük önem arz ettiğini kanıtlamak için yola çıkan eğitim gönüllüsü Azmi Türedi, takdir ve teşekkür belgesi bizim zamanımızda da vardı ve hak eden öğrencilere verilirdi. Ama bu kadar çok takdir ve teşekkür belgesi verilmesini doğrusunu söylemek gerekirse sakıncalı buluyorum diyerek, eğitim sistemini ve eğitimcileri haklı olarak eleştirmektedir. 

Bu eleştiri bizce eğitimin köklü geleceği adına yerinde ve haklı bir eleştiridir diye düşünüyor, Azmi Türedi kardeşimizi şahsım gibi düşünerek yaşayan insanlarımız okurlarımız ve hemşerilerimiz ve başarmak için var güçleriyle çalışan azimli öğrencilerimiz ve azimli öğrencilerin ve velilerin sayısının ülkede Ünye de ve dünyada artması adına kendilerini unutup geleceğimizin umudu gençlerimizi yetiştirmek için dişini tırnağına takarak var güçleriyle çalışan eğitim gönüllüsü babalardan ziyade varlık sebebimiz  annelerimiz adına kutluyoruz.

Bu takdir, teşekkür belgesi bizim zamanımızda da vardı. 

İlkokulda, ben dahil hiçbir arkadaşımızın takdir, teşekkür belgesi aldığına şahit olmadım. 

Orta okulda, üst ve alt sınıflar dahil sadece üç arkadaşımızın teşekkür belgesi aldığını hatırlıyorum. 

En başarılı öğrencilerin sınavla girdiği ziraat lisesinde ise ilk defa teşekkür belgesi ile tanıştım ve sadece iki defa teşekkür belge aldım. Okulda teşekkür belgesi alanların sayısı yirmiyi, takdir belgesi alanların sayısı ise üçü beşi geçmezdi.

Bugün ise,

İlk ve orta öğretimde her öğrencinin elinde çoğunlukla takdir belgesi var. 

Alamazlar mı?

Alırlar tabi. 

Fakat ben sonuçlara bakarım. 

Her öğrencinin teşekkür ve takdir belgesi aldığı bir okulda, fen lisesi ve üniversite sınavını kazanan öğrenci sayısı yok gibi.

Bakın değerli öğretmen arkadaşlar. 

Bu işte sizlerin de payınız var. 

Öğrenci velilerini yanılttığınızı, öğrencinin diğer mesleklere yönlendirilmesini engellediğinizi düşünüyorum. 

El birliği ile eğitimi tahrip ediyorsunuz. Haberiniz olsun eğitimciler diye eğitim yetkililerine seslenen iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan, örnek aile reisi, örnek devlet millet insanı Ünye Tarım Orman İlçe müdürlüğünden emekli ve Çaybaşı Ziraat Odası Başkan adayı Ziraat Teknikeri kardeşimiz Azmi Türedi’ye  geleceğimizin umudu evlatlarımızın daha bilinçli eğitim ve dolayısıyla başarılarını tescilleyen takdir ve teşekkür belgesi almalarına katkı sağlamak için yaptığı yapıcı eleştirisinden dolayı tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz. 

 


Bu haber toplam 537 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları