HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ALLAH

28 Kasım 2022 Pazartesi Saat: 05:28

 Yüce Allah yarattığı tüm kullarına indirdiği kutsal din konusunda benden başkasından hiçbir şey istemeyin buyuruyor, ama ölümlü tüm fani kullar halen daha ölümlü kullardan medet bekliyor.

Yüce Allah'ın yarattığı  insan dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun dünyanın her yerinde insandır ve insan onur ve gururuna yakışır biçimde insanca huzur ve güven içerisinde yaşama hakkına sahiptir.

Yüce Allah, yarattığı tüm kullarına  kendisi ile kulları arasında manevi sevgi ve saygı duyarak yaşamalarına katkı sağlamak için indirdiği kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'i her insan kendi dilinde okusun öğrensin ve ona göre yaşasın  buyurmuştur. Böyle buyurduğunu kuranla dinle ilgili her konuda bana bağlısınız.Baa ait günah ve sevaplarınızda hesap sormak bana aittir. Ama bana kul hakkıyla gelmeyin karışmam buyurarak dinde zorlama olmadığını açık açık beyan etmektedir.

Ama görüldüğü gibi  bir indirilmiş. Birde kullara göre uydurulmuş din  var dünyada ve ülkede.

Bu neden böyle? Ülkede ve dünyada  var olan insanların, dili, dini, ırkı ve rengi farklı.

Bu kutsal kitap yüce Allah'ın indiridiği ve son peygamber Hz. Muhhammedin yormlayıp düzenlediği gibi doğru yorumlanıp doğru yaşanması için din adamlarının ve din kadınlarının özde ırklardan olmadı şart. Günümğzde olxuğu gibi sözde ırklardan olursa işte böyle olur.

Aynı ırka mensup Müslümanlarca farklo yorumlanır farklı algılanır ve farklı yaşanmaya çalışılır günümüzde olduğu gibi .

Dinimiz özde Türk din insanlarınca farklı yorumlanıyor, sözde türk din insanlarınca farklı yorumlanarak kafalar karıştırılıyor. Sözde Türklerin ve Türk din insanlarının

Bufa sapla samanı birbirine  karışmasına sebep olmaktadır günümüzde olduğu gibi.

Görüldüğü gibi kuran ve dinimizi özde Türkler farklı yorumluyor. Sözde Türkler farklı yorumluyor.

Sıkıntıda burada başlıyor.

Allah her yaratılmış insan ve mensubu olduğu ülkede din insanları ülkenin milletinin ırkından olsun. Yani Türkiyede din adamı olacaksa özde Türk milletinden olmalı. Türkiyede yaşayan diğer ırklara mensup insanlardan din adamı olmamalı.Bu demek değildirki Türkiye'de bir şekilde kalan ve yaşayan yaşamak dufumunfa olan diğer ırklar yaşayamaz demek değildir.Onlar huzur içinde yaşamalı ama dinimizle ilgili laf etmemeli,edememeli.

Çünkü kutsal dinimiz kişilere göre ırklara ve ırkların anlayışına göre  yorumlanma ayrılığı yüzünden kafa karıştırıyor halkımız arasında günümüzde olduğu gibi mensubu olduğumuz cennet vatan ülkemiz Türkiye cumhuriyeti devletimizde. 

Biz Türk'üz ve din adamlarımızda özde Türk milletinden  olmalı. Olmazsa işte önüne gelen işine geldiği gibi kutsal dinimizi günümüzde olduğu gibi kafasına ve kendi din anlayışına yada anlamak istediğine ve anlatmak istediğine göre anlatır, yorumlar ve görüldiğü gibi öyle yorumluyor. Ondan sonrada hocanın yada din adamının dediğini yap gittiği yola gitme anlayışı hakim oluyor ve ister istemez din ve hoca yada din adamları konusunda insanların kafası karışıyor aynen günümüzde olduğu gibi... 

Yüce Allah'ın indirdiği kutsal kitabımız Kuran'ı Kerimi anlayarak öğrenme ve hayatımıza uyarlama konusunda özde Türk ırkından olup kutsal dinimiz üzerine her konuda yetişmiş ilim, bilim irfan sahibi insanlara önem verelim.

Aksi halde yıllardır ve halen daha söylenmeye devam edilen ve bu yüzdende hakkında böyle konuşulan hocanın yada din adamının dediğini yap, ama gittiği yola gitme  sözüne dur denmeli.

Öncelikle bu konuda yani manevi yönümüzü güçlü tutmamız için din konusunda şunu gerçeği bilelim ve ona göre haytımıza yön verelim.

Müslüman her ırk kutsal dinimizi anlatan Kuranı Kerim'i kendi mensubu olduğu ırkının anladığı gibi  yorumlamalı ve ona göre yaşamalı.

Çünkü dün bugün ve halen daha dinde ülkemizde ve Müslüman geçinen tüm ülkelerde bu konuda yaşanan en büyük dert ve sıkıntı yorumlama farkından kaynaklanmaktadır.

 


Bu haber toplam 432 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları