HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

YALAN ....

22 Ekim 2021 Cuma

Akıl sağlığı yerinde, düşünerek yaşayan her insanın, doğrunun dünyanın her yerinde doğru ve tek olduğunu bildiği için“Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar” der ve diyor.Demezse başkasını değil, sadece kendisini kandırır.Bu yüzden kim olursanız olun,ne iş yaparsanız yapın asla yalan söylemeyin.Çünkü yalanın ömrü kısadır,atalarımızın da dediği gibi yatsıya kadardır.

Bu sadece bilgiye ihtiyacı olan halkı,hayata dair olumlu yada olumsuzluklardan yerinde ve zamanında haberdar etmek olan basın mensuplarının olduğu gibi tüm meslek erbaplarının asli görevidir,doğruyu söylemek ve yazarak insanları bilgilendirmek..Yalan söyler ve yalan yazarsan er yada geç işin aslı ortaya çıkar ve söyleyen yada yazan sadece kendisi değil,yedi sülalesi de yalancılıktan payına düşeni alır.İlelebet yalancılıkla itham edilmeye devam eder. Yalanın ömrü uzun gibi görülse de çok kısadır. Bu yüzden yalancının mumu yatsıya kadar yanar demiş atalarımız. İşte Bu Atasözünün Anlamı Ne Demek? Kısaca Atasözü Açıklaması.

Atasözleri her kültürde olduğu bizim kültürümüzde de oldukça önemli bir yer kaplar. Her türlü olaya ya da duygulanıma karşılık gelebilecek, tepkimizi gösterebileceğimiz bir atasözü bulunur. İşte bu atasözlerinden biri de yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözüdür. Peki, bu atasözü hangi anlamlara gelmektedir ve cümle içerisinde kullanımı nasıl olmalıdır? İşte bu konu hakkında öğrenilmesi gerekenler.

Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar Atasözünün Anlamı Ne Demek? Kısaca Atasözü Açıklaması

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözü, söylenmiş olan bir yalanın çok uzun zaman geçmeden anlaşılacağı anlamına gelmektedir.

Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

Bir yalanı uzun süre gizlemek mümkün değildir. Er ya da geç o yalanın doğrusu ortaya çıkacaktır. Bir yalanın uzun süre boyunca insanları aldatması imkânsızdır. Zamanı geldiğinde tüm gerçekler herkes tarafından öğrenilir. Yalancının foyası mutlaka ortaya çıkar. Yalancıların mumları dayanıksızdır. Çok vakit geçmeden eriyip gider. Böylece gerçek de herkes tarafından görülür ve bilinir.

Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

Sen merak etme gerçek er ya da geç ortaya çıkar, yalancının mumu yatsıya kadar.Siz siz olun hangi meslek erbabı olursanız olun,yalanın er yada geç ortaya çıkacağını bilerek yaşayın ki,canınız doğru çıksın,sonunuz hayırlı olsun diyor,saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 371 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları