HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Onur Şahin

Onur Şahin

MİNBERDE NE MİNARELERDE BAYRAĞIMIZI GÖRMEK İSTİYORUZ

26 Ekim 2023 Perşembe Saat: 08:23

Tarih 11 Ağustos 2023 Cuma, Vatani görevini İzmir’de yapan oğlumu eşimle ziyarete giderken Cuma Namazını Aydın İlinde Hacı Necati ve Fakiye ÇERÇİ Camii’nde kıldım.İmam minbere çıktığında olması gereken ama ne yazık ki Camilerimizde göremediğimiz o resimdeki hutbeyi okurken imamın arkasında asılı olan Türk Bayrağını gördüm ve resmini çektim.

O resim o kadar mamalıydı ki.Özgür olmayan İslam beldesinde Cuma namazı kılınmaz sözünün karşılığıydı o resim.Bağımsızlığımızın temsili olan o şanlı bayrağımızın önünde ve o bayraktan güç alarak hutbesini okuyordu İmam efendi.Anlayana da her Cuma hutbesinde hatırlatılan bir mesajdı aynı zamanda, bu bayrak inmediği sürece ne bu ezanlar susmayacak mesajıydı.O “ Bayrak İnmez Ezanlar Susmaz “haykırışının resmedilmiş haliydi bu tablo..

Merak ettim Camiyi , gezdim.Camimim yapılış kitabesini okuduğumda tüylerim ürperdi , gururlandım.Caminin kitabesinde “ 18.03.2017 tarihinde Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümünde sabah namazı buluşması ve duasıyla ibadete açılmıştır”

Ve Camii açıldığı günden itibaren Türk Bayrağımız caminin minberinde asılı ve her Cuma nazmında imam Türk Bayrağının gölgesinde hutbesini okuyor.

ÜLKEMİZİN TÜM CAMİLERİNİN MİNBERİNDE TÜRK BAYRAĞI KALICI OLMALI , CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA GİRGİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ MİNARELİMİZDE TÜRK BAYRAĞIMIZ ASILI OLMALIDIR.

Bayrağımız kutsalımızdır, Şehitlerimiz örtüsü, bağımsızlığımızın sembolüdür.Bugün ilk kıblemiz olan Mescid-İ Aksa’ da bir Müslüman Cuma namazını rahatlıkla  kılamıyorsa,  minberine asacak bağımsızlığın sembolü bir bayrağa sahip olamamalarındandır.

Cumhuriyetimizin 100.yılı sıradan bir zaman dilimi değildir.Bunu anlamak için sınırlarımızın ötesine, Suriye’ye, Irak’a Libya’ya Filistin’e bakmak yeterlidir.

Bugün Filistin’e , Gazze’ye destek için yürüyüş ve miting yapanlar   düşman işgalinde her beldesi Gazze’ye dönmüş olan ülkemizi  milli mücadeleyi başlatmak suretiyle kurtaran ve 100 yıldır bağımsız bir millet olarak yaşamamıza vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını her 5 vakitte şükran ve minnetle anmalı, tüm camii din görevlilerimiz hutbelerini ne minarelerini Türk Bayrağı ile donatmalıdır.Bunun için bir genelge bir talimata ihtiyaç yoktur.Gönlünde vatan sevgisi olan her din görevlisi kardeşimiz Aydın İli Aydın İlinde Hacı Necati ve Fakiye ÇERÇİ Camiisini ve din görevlisini örnek almalıdır.

MİNARETE ASACAĞINIZ BAYRAĞI SİZE CEMAATİNİZ ALAÇAKTIR.

Bu Cuma ,Cami imamlarımız hutbede “ Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle ve diğer dini ve milli bayramlarda minarelerimizde asılmak üzere Türk Bayrağı alınması için yardımlarınızı talep ediyoruz” denildiğinde o cemaatin şimdiye kadar olmayan bir destek sağladığını göreceksiniz.

 


Bu haber toplam 518 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları