HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Can Acar

Can Acar

56 YILIN HAFIZASI

25 Nisan 2022 Pazartesi

56 yıl… 

Demesi kolay değil mi?  

Koskoca o 56 yıllın içerisinde neler var neler. 

Gazetemizin arşivini hesaplarsanız bir kamyon yük olur. Yüzlerce tele bayt dolduracak bilgi olur. Bunların hepsini Tribün Gazetesi kurucuları ve çalışanları biliyor. 

Bu öylesine bir hafıza ki gazete arşivine baktığınızda  Orduya çakılan her çivide adımız var.

Kurucumuz Ordu sevdalısı rahmetli Rıza Şimşek öncülüğünde bir çok hizmete atılan imzanın arkasında Tribün gazetesi var.

-Gazi köprüsü,

-Atatürk büstü,

-Emniyet hizmet binası,

-Yatılı Bölge Kuran Kursu,

-Yeni Mahalle Polis Karakolu,

-Kan merkezi,

-Ahmet Cemal Mağden Huzurevi...

Bunlar yalnızca kampanyalar başlattığımız hizmetlerin  bir kaçı…

 Havalimanı, Ünivesite, Çevre yolu, Hastane, Dereyolu, Boztepe’ye Teleferik  bunların yapılma fikrini 1980 yıllarda gündeme getiren yine Tribün gazetesi. O günlerden bu günleri görmüştük. O zamanlar hayal deniyordu ama şimdi gerçek oldu.

Bugün bu hizmetleri kişiselleştirenler öncelikle Ordu basının ortak mücadelesine saygısızlık yapıyor. Ordu’ya "sayemde hizmet geldi" diye öne çıkanlar ya da çıktığını sananlara en güzel cevabı Ordu basınının arşiv gazeteleri veriyor. Bu iş övünmekle "ben yaptım" demekle yalnızca kişisel egolarınızı tatmin edersiniz. 

Tek bir örnekte geriye dönüp baktığımızda Ordu basının ortak mücadelesinde Tribün gazetesinin sayfaları " ben" diyenlere gerekli yanıtı veriyor.

       *

 Ben bu gazeteye 1982 yılında geldim. Merhum Rıza Şimşek Orduya havalimanı yapılması için hep yazıyordu. Yer gösteriyordu. Önce Eskipazar yerindeki botanik parkın yapılıp yıkıldığı yer gösterildi, elverişsiz bulundu.

Zamanı valisi Mustafa Malay kampanya başlattı. Komisyonlar kuruldu. Kapı kapı gererek para toplandı. Sonunda Gülyalı ilçesindeki şu anki yere kayalar dökülerek mendirek yapıldı. Bugün halen gözümün önündedir. Vali Malay’ın kamyon üzerinde ilk taşı denize döküşü… O toplanan paraya o yıllarda karınca kararınca 5 milyon lirada Tribün Gazetesi yardımda bulunmuştu. (O zamana göre çok iyi bir miktardı)

Gelelim günümüze o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan İzmit’te katıldığı bir programda Türkiye’de yeni havaalanı yapılacak olan illeri açıkladı. İçerisinde Ordu yoktu. Zira o güne kadar iktidar partisi milletvekilleri Ordu’ya havalimanı yapılacağı sözünü vermiş, Tayyip Erdoğan’da Ordu mitinginde bu konuyu dile getirmiş ve yapacağız demişti.

O tarihte İstanbul’da bulunan Gazetemiz onursal başkanı Atilla Şimşek  açıklamayı dinleyince  beni ve BTV’den Birol Yılmaz’ı arayarak konudan haberdar etti. Sonra Birol Yılmaz bir araştırma şirketinden o açıklamayı alarak ekranlarına bizde sütunlarımıza taşıdık. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Ordu’da yayın yapan tüm gazeteler ön sayfalarını karartı ve "havaalanımı istiyoruz" sloganı yayınladı. Daha sonrada her gün büyük puntolarla havaalanı ile ilgili sloganlara gazete sütunlarında devam edildi. Sivil toplum örgütleri, basın, Ordulular bir yumruk oldu ve bu günkü havalimanının temeli 24 Temmuz 2011 tarihinde atıldı. 

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km’lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı’na ilk uçak iniş yaptı. İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi tarafından kiralanan ve İstanbul’da yaşayan Orduluları getiren Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak Atatürk Havaalanı’ndan kalktı ve toplam 136 yolcusuyla Ordu-Giresun Havalimanı'na indi. 

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle resmi açılış gerçekleştirilmişti.

İşte sevgili dostlar  Ordu-Giresun Havalimanı asıl hikayesi bu… O günlerden bu günlere  gelinmesinde, Tribün Gazetesi ismi, kurucusu Rahmetli Rıza Şimşek'in mücadelesi var.

           *

56 yılı yaşayanlar her günü hatırlayamayabilir. Ama arşivler bugün gibi Ordunun kaderinde ne denli var olduğumuzu belgeliyor.

Nice 56 yıllar daha çizgimizden sapmadan doğruları yazarak Ordulu hemşerilerimizle birlikte bu kenti daha müreffeh hale getirebilmek için mutlu yaşama adına yazmaya devam edeceğiz.

Bizi 56 yıldır yalnız bırakmayan Ordululara çok teşekkür ediyorum. Onların mücadelesinde, yarınlarında bizlerde var olmaya Allah nefes verdiği sürece olacağız...

Kalın sağlıcakla…


Bu haber toplam 1.979 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları