HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Can Acar

Can Acar

Moralsiz gidilen seçim...

13 Nisan 2023 Perşembe Saat: 09:27

Yasama görevini bizler adına 5 yıl süreyle  T.B.M.Meclisi'nde yapacak ilimiz milletvekili adayları açıklandı.

Beklentilerin karşılık bulmadığı listeler oluştu.

Hayaller bir beş yıl sonrasına kaldı.

Partilerde demokrasinin işletilmediğine bir kez daha şahit olduk.

Şayet, partili itirazları liste yapımcısı genel başkanları tarafından önemsenmez, değiştirilmezse Yüksek Seçim Kurulu'nda kesinleşir seçime bu tabloyla gidilirse 14 Mayıs akşamı temsilcilerimiz belli olacak.

SIKINTILI PARTİ AKP...

Ordu ilimizde siyasi partilerden milletvekili adayları açıklanan listesiyle en sıkıntılı parti AK Parti.

Birinci ve ikinci sırasında Ordulu aday konulmayan, 3'üncü sıraya Ordu adına 23 ve 24'üncü dönemlerde yaptığı milletvekilliği ile pek de bir hizmet başarısı olduğu söylenemeyen ismin tekrar aday yapılması ilgili siyasi parti teşkilatında huzursuzluğa neden oldu.

Bugüne kadar görülmeyen düzeyde eleştirilerin ve merkeze karşı "görev bırakma" söylemlerinin yaşandığı partide bakalım netice değişecek mi?

Ancak şurası unutulmamalı ki AK Parti seçmeni nerede olursa olsun partiye ya da konulan adaya oy vermiyor.

AKP'li seçmen Genel Başkanlarına, liderlerine, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy veriyor.

Onun için parti teşkilatı kadrolarında aday isim kaynaklı "oy kaybederiz" endişeleri ve kaygıları yersiz.

"Bizden biri aday olsun" partinin çeşitli kademelerinde öyle ya da böyle il bazında çalışma yapmış, sorumluluğunu yüklenmiş, taşın altına elini koymuş isimlerden oluşan liste yapılsın talepleri tabii ki haklı...

Ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bu talepler ne kadar karşılık bulur bilemeyiz. 

Sonucu hep birlikte göreceğiz.

Kaldı ki Milli Eğitim Bakanlığı gibi önemli bir makamın koltuğunda oturan bir ismin Ordu ilimizden milletvekili adayı yapılması ilimiz adına şans ve onure edilmek gibi görülmeli...

İYİ PARTİ'DE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYANLARDAN...

Muhalefet partilerinden İYİ Parti' de de milletvekili aday listesi beğenilmedi. Parti içerisinde içten içe süren tartışmalarda teşkilatın yapılanması da önemli görevler üstlenmiş, partiye ciddi katkılar sunmuş teşkilatçı milletvekili adaylarına yer verilmemesi küskünlüğe, partileriyle bazı  yöneticileri yol ayrımı noktasına getirdi.

Özellikle partinin kuruluş sürecini tamamlayan, kurucu il başkanı Av. Tefik Karabulut ile önceki dönem il başkanı Ekrem Şentürk'e haksızlık yapıldığı hak edilmiş bir adaylığın görmezden gelinmesi tabanda kabul görmüyor.

Ak Parti kurucularından, eski İçişleri Bakanı, Saadet Partisi GİK üyesi muhafazakâr seçmen tabanında önemli bir saygınlığı ve yeri olan İdris Naim Şahin' in "oy getirir" hesabıyla birinci sıra milletvekili adayı yapılması bu parti de benimsenmiş görünüyor.

CHP SAKİN

Cumhuriyet Halk Partisi seçmene sunduğu listeyle kısmen de olsa sakin şekilde seçim yürütüyor.

Bu partideki eleştirilerin odağında seçilebilecek bir yerden kadın aday ismine yer verilmemiş olması.

Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun'un Ordu siyasetinden öteye Türkiye siyaseti yapıyor olması, parti tabanında Seyit Torun' un Ankara, İstanbul gibi illerden aday olacağı düşünülüyordu.

Bu sayede tabanda siyaset yapanlara listede yer açılacağı ve seçilebilecek bir yere kadın aday konulması arzusu ve beklentisi vardı.

Ordu gibi geçmişinde sosyal demokrasinin öncüsü olmuş bir ilde CHP gibi bir partide kadına yer verilmemesi, verilen yerinde sembolik kalması kendi seçmen tabanında, halk nezdinde yadırgandı.

CHP' de birinci veya ikinci sırada ilimizi Ankara' da muhalefette ya da iktidarda temsil edecek donanımlı, eğitimli, liyakatli bir kadın siyasetçi olmalıydı.

Bu açığı komşu il Giresun kapatacak gibi. CHP ve İYİ Parti'de birinci sıralarda kadın milletvekili adayları var.

Sevindirici...

MHP KEYİFLİ...

İş adamı Naci Şanlıtürk'ün liste başı olduğu Milliyetçi Hareket Partisi parti içi tartışmaların yaşanmadığı ve liste karışıklığının olmadığı tek parti.

Bu şekilde 14 Mayıs'a emin adımlarla giden MHP,  Cumhur İttifakında olmanın da avantajıyla Ak Partili olup ta adayları beğenmeyip, kızgın partililerin oyunu alabilme senaryolarının hesabı yapılıyor. 

Hesap tutar mı tutar.

Etrafımızdaki kızgın partililer Tokatlıya, Trabzonluya oy vereceğimize bizim Ordulu adayların yer aldığı MHP'ye veririz diyorlar...


Bu haber toplam 1.811 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları