HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Can Acar

Can Acar

KRİZ

20 Ekim 2021 Çarşamba

Dünya bir ekonomik krizden geçiyor. Özellikle bu covid sonrası neredeyse her şey alt üst oldu. Ülkemizde de ve ilimizde de durum farklı değildir.

Piyasalarda belli meslek grupları hariç yaprak oynamıyor. Herkes perişan, kapanan iş yerleri her geçen gün artıyor. Ekonomik kriz nedeniyle boşanma olayları da artış gösteriyor.

Yeni Türkiye’deyiz ama eski Türkiye’yi yaşıyoruz. 

Neden mi ?..

Biz çocukken ayakkabımız yırtıldığında tamirciye götürülüp onarılırdı. Kıyafetlerimiz ise büyüklerimizden gelir terziye götürülüp küçültülürdü. Yeni Türkiye’de üç yıl öncesine kadar bu meslekler kan ağlıyordu. Çoğunluk hazır giyime yönelmiş, zincir mağazalardan bütçelerine göre alış-veriş yapabiliyorlardı.  Şimdi dediğim gibi her şey tersine döndü. Türk lirası her gün değer kaybediyor. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Kurulan pazarlar bile artık pahalı geliyor. Kilo ile alınan meyveler ve sebzeler gram işi alınmaya başlandı. Kimse önünü göremiyor.

Rahmetli Turgut Özal’ın orta direk dediği kesim artık yok. Üst ve alt sınıf var. Toplumun belli bir azınlığı yaklaşık yüzde onu lüks içinde yaşarken, geri kalan yüzde doksanı ise nasıl geçinirim karnımı nasıl doyururum hesabı yapıyor.

Uzun lafın kısası bu bizde böylede o gelişmiş ülkelerde durumun hiçbir farkı yok.

Amerika’sı, Almanya’sı, Fransa’sı, Hollanda’sı, Rusya’sı, Çini v.s hepsinde ekonomik sıkıntı ve enflasyon var. Herkes dert yanıyor geleceğini bilemiyor.

Yalnızca o mutlu azınlık hesap yapmıyorlar. Çünkü onlar geleceğini bir türlü garanti altına almışlar.

Ya bizler… Rabbim sonumuzu güzel eylesin… Bu sıkıntılarda elbet bir gün öyle veya böyle geçecek. Önemli olan sağlığımızın iyi olmasıdır.

Kalın sağlıcakla..


Bu haber toplam 2.046 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları