HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Can Acar

Can Acar

30 HAZİRAN

30 Haziran 2022 Perşembe Saat: 08:19

Gözler 30 Haziran tarihine çevrildi.

Yaşanan ekonomik kriz ve beraberindeki hayat pahalılığı emekli, memur, işçi tüm kesimi etkilerken, son yapılan bakanlar kurulu toplantısından sonra zam haberi heyecanlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu sonrası yaptığı açıklama azda olsa umut ışığı olurken akaryakıtta yaşanan fiyat indirmelerin ürünlere de yansıması bekleniyor.

Türkiye’de çalışanların büyük bir kısmı asgari ücretle yaşıyor. Ancak Ocak ayından itibaren yaşanan ekonomik kriz zammı eritti.

Asgari ücrete ara zam yolda. İşçi hak ediyor. Fakat hükümet kanadının işvereni de düşünmesi gerekir. Zira SGK primleri zaten bel büküyor. Bu zamla daha da artacak. Ekonomistlerin görüşü hükümetin fedakarlık yapması SGK farkının yansıtılmaması yönünde..

Emekliye gelince yüzde 40 zam cepte. Yeter mi? Tabi ki yetmez. 

Memura da yüzde 40 oranında zam yapılması planlanıyor. Resmi enflasyonun yüzde 80’e dayandığı günümüzde bu zamlarda kısa sürede eriyecek.

Uzun lafın kısası herkes zor günler geçiriyor. İnşallah bu karanlık günlerden aydınlık günlere bir an önce kavuşuruz da bu ekonomik kriz sona erer…

30 Haziran’da bakalım neler olacak. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Kalın sağlıcakla…


Bu haber toplam 1.670 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları