HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nazlıcan Keser

Nazlıcan Keser

Türkiyenin Uzay Serüveni: İlk Türk Astronot

24 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 22:37

Gökyüzüne doğru uzanan hayallerin gerçeğe dönüştüğü an, Türkiye için tarihi bir gün olarak kaydedildi. Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi'nin kapsamında, ilk Türk astronotu Alper Gezer Avcı'nın uzaya gönderilmesi, ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki hedeflerine önemli bir adım daha attığını gösterdi.

Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılan Falcon 9 roketi, tüm Türkiye'nin büyük bir heyecanla izlediği bir anı meydana getirdi. Sosyal medyada "Gurur Duy Türkiye" hassasiyetiyle başlayan coşku, gece boyunca sürdü. Türk milleti, gökyüzünde Türk bayrağını taşıyan ilk astronotun uzaya yolculuğunu coşkuyla kutladı.

Heyecanın merkezi Ankara Kızılay ve İstanbul Taksim meydanlarıydı. Tabi memleketini de unutmamak lazım Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve TUA işbirliğiyle Ankara'da Kızılay Meydanı'nda, İstanbul'da ise Taksim Meydanı'nda kurulan Planetumlar, vatandaşlara canlı yayınlar aracılığıyla uzaya yapılan bu önemli yolculuğu izleme imkanı tanıdı. Bu noktalarda toplanan kalabalıklar, birbirine bağlılık ve gurur duygularını paylaşarak Türk astronotun başarısını coşkuyla selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ax-3 misyonunda yer alan Alper Gezer Avcı'ya özel bir video mesajla hitap ederek, Türk milletinin gururunu dile getirdi. Erdoğan, bu uzay yolculuğunun yeni bir başlangıç olduğunu ve Türkiye'nin bilimde yeni zirvelere tırmanacağını vurguladı…

Ne Garip değil mi?

Uzayda bizden biri var..

Astronot Alper Gezer Avcı'nın gerçekleştireceği 13 bilimsel deneyin, Türk gençlerine ilham kaynağı olacağını ifade etti.

Açıkçası Tüm Türkiye olarak deneylerin sonucunu bizde merak ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle gerçekten İstikbal Göklerde olduğunu bir kez daha Alper Gezer Avcı bizlere gösterdi, gururluyuz.

Uzay yolculuğu, sadece bir astronotun bireysel başarısı değil, aynı zamanda Türkiye'nin bilim ve teknolojideki yükselişinin bir simgesi. Alper Gezer Avcı'nın uzayda gerçekleştireceği deneyler, ülkemizi uluslararası alanda daha da güçlendirecek ve Türk bilim insanlarını dünya çapında daha etkin kılacak.

Türkiye'nin Uzay Serüveni, "İstikbal Göklerdedir" diyerek başladı. Alper Gezer Avcı'nın uzaydaki başarılı görevini dört gözle bekliyor, Türk bilim insanlarına ve uzay araştırmacılarına gelecekteki projelerinde başarılar diliyoruz.

 


Bu haber toplam 355 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları