HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nazlıcan Keser

Nazlıcan Keser

Ara Tatil Bitti

20 Kasım 2023 Pazartesi Saat: 17:13

Öğrenciler Eylül ayında başlayan 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısında bir haftalık ara tatili kullandılar ve bugün tekrar okullarına döndüler.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci çeyreği bugün başladı.  

Öğrenciler ve öğretmenler geride kalan bir haftayı bolca dinlenerek geçirdiler. Ama bu tatilin özellikle öğrenciler açısından dezavantajlı sonuçları da var.

Toplamda 9 günlük ara tatili verimli geçirenler için bir fırsat varken tatili işkenceye dönüştürenler için ise zorlu bir süreç başlıyor. Uzmanlar tatilde gerektiği gibi dinlenemeyen ve yeniden ders başı yapan öğrencilerin ikinci çeyrekte verimsiz bir dönem geçirme olasılıklarının bulunduğunu ve bunun akademik başarıyı olumsuz etkileyeceği uyarısında bulunuyorlar.

Ara tatil konusunda da konunun uzmanları ikiye bölünmüş durumda. Kimilerine göre ara tatil uygulaması mutlaka devam etmeli, kimilerine göre ise öğrencilerin derslerine konsantre olmalarında verilen ara zarar veriyor ve uygulama derhal kaldırılmalı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN de şimdilik uygulamanın kaldırılması yönünde herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’ndan gelecek raporlara göre karar verilebileceğini söyledi. 

Bakan TEKİN uygulamanın devam edeceği sinyalini de verdi. 

Tatiller her yönüyle dinlenmek için olsa da öğrenci bir taraftan dinlenirken diğer taraftan da derslerinden geri kalmamalı.

Hepinize iyi dersler.


Bu haber toplam 1.021 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları