HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

KALDIRIM

15 Mayıs 2023 Pazartesi Saat: 18:21

Yaya kaldırım işgalinde olduğu gibi İnsan odaklı suç, hiç bir zaman tek taraflı değildir olmaz da..

Yaya kaldırımı sorumsuz sürücüler tarafından gelişigüzel park edilen araçlar ile bir kez değil sürekli işgal ediliyor da yaya kaldırımından ıkına tıkına zar geçen yayalar bebek arabalı anneler babalar ses çıkarmıyorsa burada kusur sadece sorumsuz sürücülerde değil yaya kaldırımını kullanırken zorlandıkları halde yaşanan haksızlığa hukuksuzluğa ses çıkarmayan insanlar ve yayalardadır.. .

Ünye merkez Liseler Mahallesi başta olmak üzere Ünye’nin hemen hemen tüm mahallelerinden geçmekte olan cadde ve sokakları ve oldukça dar olan yaya kaldırımları sorumsuz sürücüler tarafından işte böyle gelişigüzel bir şekilde çekilen araçlar ile işgal edilince kaldırımdan geçmekte zorlanan yayalar işgale sessiz kalarak kendi yasal haklarını savunmadıkça çile çekmeye devam ederler ve ediyorlar ne yazık ki.

Ünye’nin tüm mahalle ve sokaklarıyla yetersiz yaya kaldırımlarında kaldırımı işgal eden sorumsuz sürücülerin yaptıkları Liseler mahallesindeki kaldırım işgalinden farklı değil. Burada sorun sadece sorumsuz sürücülerde değil, yayalarda sorumlu bu işgal işinden. Yaya kaldırımını işgal eden sürücülere tepki göstermek yerine kaldırımdaki trafik yön levhasıyla aracın arasından zar zor geçen Ünyeli yayalar işgale sessiz kaldıkça sorumsuz sürücüler yaya kaldırımlarını gelişi güzel par ettikleri araçlarıyla daha çok işgal etmeye devam ederler. 

Allah Ünye'de arabası olana da olmayana da kolaylık ve sabır versin.

Aslında otopark sıkıntısının hat safhada olduğu Ünye gibi yerleşim yerlerinde sürücüler yayalara daha toleranslı olmak ve davranmak suretiyle insan odaklı bu ve benzeri sıkıntıları karşılıklı sevgi ve saygıyla asgariye indirebiliriz...

Bu durumda her iki tarafa yani yayalara da sürücülere de görev ve sorumluluk düşüyor. Sürücü sürücülüğünü, yayalarda yayalığını bilerek hareket ederse sorumsuz sürücülerin işgal ettiği yaya kaldırımlarında sorun kendiliğinden çözülmüş olur.

Demek ki neymiş saygıdeğer Ünyeliler herkes kendi üzerine düşen insani sorumluluğunu bilerek yaşayarak memleketindeki sorunlar giderek asgariye düşsün  ve zaman içerisinde bu ve benzeri sorumsuz insan odaklı tüm sorunlar kökten çözüme kavuşsun…


Bu haber toplam 841 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları