HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Sultan Tapdık

Sultan Tapdık

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ FINDIĞI ETKİLER Mİ?

29 Mart 2024 Cuma Saat: 12:25

 

Karadeniz Bölgesi, özellikle Türkiye'de fındık üretimi için önemli bir bölgedir. Ancak iklim değişiklikleri ve tarımsal uygulamalardaki değişiklikler gibi faktörler gelecekte fındık üretimini etkileyebilir.

 

Bu nedenle, sürdürülebilir tarım uygulamaları, iklim değişikliğiyle başa çıkma stratejileri ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar gelecekte fındık üretiminin devamlılığı için önemli olacaktır.

 

İklim değişikliği nedeniyle gelecekte fındık üretiminin sahillerden daha yükseklerde yetiştirilmesi gerekebilir. Yükselen sıcaklıklar, değişen yağış rejimleri ve diğer iklim etkileri fındık yetiştirme alanlarını olumsuz etkileyebilir, bu nedenle fındık üretiminin daha yüksek rakımlı bölgelere kayması gerekebilir.

 

Ülkemizin en önemli fındık üretim merkezlerinden birisi olan, başta Ordu ilimiz olmak üzere geçimini büyük oranda fındık üretimiyle sağlayan illerimiz de yaşanması muhtemel bu olumsuz gelişmeden en büyük yarayı almak riskiyle karşı karşıyadır.

 

Bu nedenle “küresel iklim değişikliğinin fındık üretimine etkisi” konusu çok zaman kaybetmeden uzmanlar tarafından ele alınmalı ve önerilecek tedbirler de hayata geçirilmelidir.

 

Sultan Tapdık


Bu haber toplam 1.128 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları