HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 09:59

Kuzey ışıkları ayağımıza geldi!

Güneş'te yaşanan G4 jeomanyetik fırtına, Türkiye dahil olmak üzere kuzey enlemlerde Aurora kuzey ışıklarının görülmesine olanak tanıyor.
Kuzey ışıkları ayağımıza geldi!

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), Güneş'te meydana gelen G4 jeomanyetik fırtına hakkında bir bildiri yayınladı. Bu olayın sonucunda, kuzey enlemlerde olduğu gibi orta enlemlerde de Aurora kuzey ışıklarının görülebileceği belirtiliyor. Türkiye'nin dahi bu gece bu doğa olayını görebileceği vurgulanıyor.

Jeomanyetik fırtınalar genellikle Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların Dünya'nın atmosferi ile etkileşime girmesi sonucu ortaya çıkar ve elektronik araçlarda problemlere yol açabilirler. Bu tür bir fırtına, manyetik fırtınaları tetikleyebilir ve elektronik cihazlarda kesintilere neden olabilir.

NOAA'nın yaptığı açıklamada, gökyüzü meraklıları için bu nadir doğa olayının heyecan verici bir fırsat sunduğu vurgulanıyor. Aurora kuzey ışıklarının Türkiye'de bile görülebileceği belirtiliyor. Bu durum, gökyüzü tutkunları için unutulmaz bir deneyim olabilir.

Jeomanyetik fırtınaların etkilerine karşı tedbirli olunması ve elektronik cihazların korunması önemlidir.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Kuzey, ışıkları, ayağımıza, geldi!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler